Türkiye (Son Dakika) Suriye'den kaçtı, Nusaybin'de boğuldu

Suriye'den kaçtı, Nusaybin'de boğuldu

Paylaş
Suriye'den kaçtı, Nusaybin'de boğuldu

Suriye'deki iç savaştan kaçan Sarohan Ailesi'nin 15 yaşındaki ferdi Hasan Huseyin Sarohan, sulama kanalına düşen çobanlığını yaptığı sürüdeki bir ineği kurtarmaya çalışırken boğuldu. Oğlunu kurtarmaya çalışan baba Hasan Sarohan da boğulmaktan son anda kurtuldu

Savaştan kaçarak Nusaybin İlçesi’ne bağlı Duruca Beldesi’ne yerleşen Suriyeli Sarohan Ailesi, geçimini çobanlık yaparak sağlamaya başladı. Baba Hasan ve oğlu Hasan Hüseyin Sarohan, dün sürüyü otlatırken bir inek, sulama kanalına düştü.

15 yaşındaki Hasan Hüseyin, kanala atlayarak ineği kurtarmaya çalıştı. Ancak yüzme bilmeyeyen ve suya batıp çıkarak sürüklenen Hasan Hüseyin Sarohan’ın yardım feryatları üzerine baba Hasan Sarohan da kanala atladı. Kendisi de yüzme bilmeyen Hasan Sarohan, boğulmaktan son anda kurtulurken, oğlu Hasan Hüseyin sulama kanalında boğularak can verdi.

Hasan Hüseyin Sarohan’ın cenazesi 112 acil servis ambulansıyla Nusaybin Devlet Hastanesi Morgu’na getirildi. Ölen Hasan Hüseyin’in annesi Süheyl Sarohan hastane koridorunda, "Ben oğlumun ölmemesi için savaştan kaçırdım, burada çobanlık yaparken öldü" diye ağıt yaktı.

Hasan Hüseyin Sarohan’ın cesedi detaylı otopsi için Mardin Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)

Haberin Devamı