Dünya Suriyeli çocuktan Macar polisine bisküvi

Suriyeli çocuktan Macar polisine bisküvi

Paylaş
Suriyeli çocuktan Macar polisine bisküvi

NBC muhabiri Carlo Angerer, Macaristan'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan Suriyeli bir çocuğun, Macar polisine bisküvi uzatırkenki fotoğrafını sosyal medyada paylaştı

Dünya, 2'ci Dünya Savaşı'ndan bu yana ki en büyük göç dalgasını yaşıyor. Milyonlarca insan savaş ve açlıktan kaçıp güvenli limanlara sığınmaya çalışıyor. Bu krizle baş edenlerin başında hiç şüphesiz Avrupa ülkeleri ama yalnız değiller.

Haberin Devamı

Mültecilere kötü muamele uyguladığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefindeki Macaristan'dan çirkin görüntüler ekrana gelmişti. Bir gazeteci kucağında çocuğu olan bir göçmene çelme takmış ve tepkilerin hedefine oturmuştu. Çalıştığı kurum kadın kameramanı işten çıkarırken Macaristan'dan bu defa yürekleri ışıttı.

NBC muhabiri Carlo Angerer, Macaristan'dan geçmeye çalışan Suriyeli bir çocuğun, Macar polisine bisküvi uzatırkenki fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. fotoğraf bir anda dünya gündemine girdi.

Fotoğraf: NBC muhabiri Carlo Angerer

DANİMARKA'DA POLİS VE SURİYELİ KIZIN OYUNU

Danimarka-Almanya sınırındaki E45 otoyolundan yürüyerek İsveç'e geçmeye çalışan Iraklı ve Suriyeli mültecilerden gelen, çok da görmeye alışık olmadığımız birkaç kare dünyanın yüreğini ısıtmıştı. Küçük bir mülteci kızla birlikte yolun ortasına oturup, 'Bul bakalım hangi avcumda' oynayan Danimarka polisinin basına yansıyan fotoğrafları internette de milyonlarca kez paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

Fotoğraf: Michael Drost-Hansen / Ekstra Bladet gazetesi - Danimarka