Gündem Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Paylaş
Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Mersin'deki Geçici Eğitim Merkezleri'nde okullarına devam eden Suriyeli 18 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca,1 Nolu Akdeniz Geçici Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilere ilk 5 yıl misafir gözüyle baktıklarını daha sonra da beraber yaşamayı alışkanlık haline getirdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Suriyelilerin Mersin’de yaşamalarından ve eğitim görmelerinden mutlu olduklarını belirten Koca, Suriyeli öğrencilerle karne heyecanı yaşadıklarını kaydetti.

Karne gününde Suriyeli öğrencileri yalnız bırakmak istemediklerini ifade eden Koca, şunları söyledi: "Bugün Suriyeli kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu onlarla beraber paylaştık. Biz toplum olarak ekmeğini paylaşmayı, sevmeyi öne çıkaran bir toplumuz. Suriyeli kardeşlerimizle de bu davranışları paylaşıyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz konusunda başta hükümetimizin ve bakanlığımızın üstün gayretleri var. Bu öğrencileri geleceğe hazırlamak yönünde ve gelecekte eğitimlerine devam etmesi açısından da bizim çalışmalarımız devam ediyor. Onların daha iyi eğitim almaları için gayretlerimiz var. Şu anda 18 bin 4 Suriyeli öğrenci karne alıyor.

Haberin Devamı

Mersin’de örgün eğitim içerisindeki öğrenci sayımız 368 bin. Yani rakamlara baktığımız zaman 10 bin civarında okula gelmeyen öğrenci var. Bunlar içerisinde geçim kaygısı taşıyan bazı veliler, çocukları okula değil de işe gönderiyorlar.

Bakanlığımız bu konu için de bir hazırlık yapıyor." Koca, Mersin’in son yıllarda eğitim alanında önemli işlere imza attığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Suriyeli öğrencilere karneleri ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.