Dünya Suriyeliler için kamplarda yer kalmadı

Suriyeliler için kamplarda yer kalmadı

Paylaş
Suriyeliler için kamplarda yer kalmadı

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçanlar, sınır illerindeki çadır kamplarda yer kalmayınca Adana'ya da getirilmeye başlandı

Suriye’deki iç savaştan kaçan 14’ü asker, 3’ü yaralı 566 Suriyeli, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nden sınırı geçip, Türkiye’ye geldi. Bu sabah saatlerinde 4 albay, 3 yarbay, 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 üsteğmen ile bu askerlerin ailelerinin de aralarında bulunduğu 566 kişi Reyhanlı’ya bağlı Bükülmez ve Kuşaklı köyleri yakınlarından sınırı geçip, Türkiye’ye sığındı.

Haberin Devamı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu birlikleri ile rejim muhaliflerinin çatışmalarına sahne olan Halep’ten kaçıp, Kilis sınırından geçerek Türkiye’ye sığınan Suriyeli’lerden 505’i dün akşam minibüslerle Adana’ya getirildi. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan Suriyeli’ler, Çukurova Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin kaldığı 2 bin 800 kişi kapasiteli Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Bir bölümü tadilatta olan yurtta konuk edilen Suriyeli’lerin barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için Adana Valiliği ve ilgili kurumlar çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yurtta 2 bin kişinin barınması için hazırlıkların sürdüğü öğrenildi. Suriyeli’lerin yerleştirildiği yurdun önünde polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmesine izin verilmedi.

Haberin Devamı