Yaşam Sürücüsüz Otomobil Kazaları Başladı

Sürücüsüz Otomobil Kazaları Başladı

Paylaş
Sürücüsüz Otomobil Kazaları Başladı

ABD Kaliforniya'da, Eylül ayından bu yana gerçek trafikte devam eden sürücüsüz otomobil testlerinde, dört kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

Sürücüsüz Otomobil Kazaları Başladı

Haberin Devamı

Google ve Delphi tarafından üretilen 48 sürücüsüz otomobilin test amacıyla trafiğe çıkmasına izin verilmesinin ardından bu 48 araçtan dördünün trafik kazasına karıştığı anlaşıldı. Google’ın üç aracı, Delphi’nin de bir aracı kazalara karışmışken iki firma da suçun diğer araçlarda olduğunu iddia ediyor ve sürücüsüz otomobillerin trafik kurallarını ihlal etmediğini veya hata yapmadığını dile getiriyorlar.

Google, yollardaki sürücülerin, robot otomobillerin aynı sürücülü araçlar gibi davranmasını, yeri geldiğinde kuralları ve trafik güvenliğini ihlal etmesini beklediğini ancak robot araçların bunu yapmadığını dile getiriyor.

Delphi’nin yorumuna göreyse, kendi aracı kaza yaptığında bir kavşaktaydı ve aracın sürücüsü otomobili manuel modda kullanıyordu, yani araç otomatik sürüşte değildi. Bu sırada kavşağa kuralsız giren bir otomobil Delphi’nin aracına çarptı. Kazanın sürücüsüz otomobil teknolojileriyle hiçbir ilgisi bulunmuyor. Kaza tutnağını hazırlayan polisin de hatanın Delphi aracında değil, diğer araçta olduğunu belirttiğinin altı da çiziliyor.

Haberin Devamı

Kazalar hakkındaki verilere bakacak olursak, dört olayda da bir yaralanma yaşanmadığı ve sürücüsüz araçların çok yavaş seyrettiği de anlaşılıyor.

Sanal Gerçeklik Gözlükleri Geliyor!