SÜT HERKES İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR
Kimileri için süt iyi bir seçim olsa da bazı insanlar sütü sindirmekte zorlanabilir veya tüketmemeyi tercih edebilir. Birçok insan süt ve süt ürünlerinde bulunan şeker olan laktozu sindiremeyebilirler. Laktoz intoleransı denilen bu durum, dünya nüfusunun yaklaşık %65'ini etkiler.
Bazıları ise diyet kısıtlamaları, sağlık sorunları veya etik nedenlerle süt veya süt ürünleri tüketmemeyi tercih ediyor. Sür ürünlerine alternatif olarak tüketebileceğiniz bitkisel sütler de var. İşte bazıları…
Badem sütü: Bademden yapılan bu bitki bazlı süt, kalori ve yağ bakımından inek sütünden daha düşüktür.
Hindistan cevizi sütü: Hindistan cevizi meyvesi ve sudan yapılan tropikal içecek, kremsi bir dokuya ve hafif bir tada sahiptir.
Kaju sütü: Kaju fıstığı ve sudan yapılır.
Soya sütü: İnek sütü ile benzer miktarda protein içerir ve hafif bir tada sahiptir.
Kenevir sütü: Kenevir tohumlarından yapılır ve iyi miktarda yüksek kaliteli, bitki bazlı protein sağlar.
Yulaf sütü: Daha kalın bir kıvama sahiptir, çok hafiftir ve kahveye harika bir katkı sağlar.
Pirinç sütü: Bitkisel sütler arasında en az alerjik olan sütlerden biri olan pirinç sütü, hassasiyeti veya alerjisi olanlar için harika bir seçenek.
Hayvansal süt içermeyen bir süt alternatifi seçerken, bu ürünlerin birçoğunun tatlandırıcılar, yapay aromalar, koruyucular ve koyulaştırıcılar gibi ilave maddeler içerdiğini unutmayın.