Dünya Suudi Arabistan'da bir ilk yaşandı

Suudi Arabistan'da bir ilk yaşandı

Paylaş
Suudi Arabistan'da bir ilk yaşandı

Suudi Arabistan yönetiminde kadınlar yıllardır toplumsal yaşamla ilgili birçok yasak ve kısıtlama ile karşı karşıya yaşıyorlar. Ancak yine kadınlar bu konuda baş kaldırarak özgürlüklerini bir bir geri almaya başladılar. İşte bu zorlu mücadelenin kahramanlarından biri olan Mashael el-Jaloud...

Suudi Arabistan’da geçen yıl kadınların otomobil kullanma yasağı kalkmıştı. ‘Veli’ izni olmadan yurt dışına çıkma yasağı da geçen ay sonlandırılmıştı. Çarşaf ve peçe giyme zorunluluğu olan kadınlar, son aylarda bu yasağı delmeye başladı. Fransız AFP ajansı, başkent Riyad sokaklarında başı açık ve çarşaf giymeden dolaşan aktivist kadınları görüntüledi.

Haberin Devamı

BİR KAÇ SANİYELİĞİNE DE OLSA...

Kendilerini ‘özgürlük direnişçisi’ olarak tanımlayan o kadınlar her gün dışarıda başı açık gezdikleri birkaç saniyelik görüntülerini sosyal medyada paylaşarak dikkat çekmeye çalışıyor. O aktivistlerden biri olan insan kaynakları uzmanı Mashael el-Jaloud (33) “Artık ben hayatımı özgür yaşamak istiyorum. Kimsenin ne giyeceğimi söylemesine ihtiyacım yok” diyor.