Gündem Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Paylaş
Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Bu cuma okullar kapanıyor. Öğrenciler karne aldıktan sonra 3 aylık tatilin keyfini doyasıya yaşayacaklar. Okullar kapanırken takdir veya teşekkür bekleyenler sık sık e-Okul VBS devamsızlık ve not bilgisi sorguluyor. Bunu sırf öğrenciler değil veliler de yapıyor. Peki Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Bu hafta okullar kapanıyor. Milyonlarca öğrenci 14 Haziran'da karne alacak. Şimdiden öğrenciler e-Okul'a girip not bilgisini kontrol ediyor. Takdir ve teşekkür hesaplama işlemi de yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Haberin Devamı

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eylül ayında yayımladığı yönetmelik değişikliğine göre takdir teşekkür hesaplama işleminde devamsızlık boyutu önem kazanacak. Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.

İşte, o yönetmelik değişikliği bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Haberin Devamı

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.