Spor Takımı 8-0 yenilen Bülent Uygun istifa etti

Takımı 8-0 yenilen Bülent Uygun istifa etti

Paylaş
Takımı 8-0 yenilen Bülent Uygun istifa etti

Takımı 8-0 yenilen Teknik Direktör Bülent Uygun, Katar ligi ekiplerinden Umm Salal’daki görevinden ayrıldı

Bülent Uygun Katar Ligi'ndeki Umm Salal'dan istifa etti.

BU SÖZLERLE GÜNDEME OTURMUŞTU

Süper Lig'de Sivasspor'u çalıştırdığı dönem Beşiktaş ve Galatasaray'ı hedef alarak, "5 yeriz, 6 yemeyiz; 7 yeriz, 8 yemeyiz" diyen teknik direktör Bülent Uygun'un başında olduğu Umm Salal, Katar Ligi'ndeki son maçında 8-0 yenildi.

Yazılı bir açıklama yapan Uygun, 15 Aralık 2013 tarihinde başladığı görevinden ayrıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"ŞİMDİKİ HEDEFİM HAYAL ETTİĞİM ŞAMPİYONLUKLARI YAKALAMAK"

"Kulüpte yeni yönetimin göreve gelmesiyle birlikte, onların kendi yönetim anlayışına yardımcı olmak adına teknik direktörlük görevinden istifa ediyorum. Görev sürecinde başarıyla yönettiğim takımımla, kısıtlı imkanlarla birçok başarı elde ettik. Şimdiki hedefim ise hayal ettiğim şampiyonlukları yakalayabilmek adına yeni projelerde yer almaktır. Katar'da ilk Türk teknik direktör olarak çalışmış olmak, başarılı olmak benim için önemliydi. Başta Katar Futbol Federasyonu olmak üzere, Umm Salal yönetimine, sevgisini hiçbir zaman esirgemeyen Katar halkına teşekkürlerimi sunarım."



BÜLENT UYGUN KİMDİR?

Bülent Uygun, 1 Ağustos 1971 Adapazarı doğumlu teknik direktör ve forvet mevkisinde oynayan eski futbolcudur. Katar Ligi ekiplerinden Umm Salal SC takımını çalıştırmaktadır.

FENERBAHÇEYE TRANSFER OLDU

17 yaşına kadar Sakaryaspor'un genç takımlarında oynayıp Genç Millî Takıma seçildi ve 15 kere 17 A genç oldu. Sakaryaspor'da oynatılmayacağını düşünüp Ankara Şekerspor'a transfer olmuştur ve burada 1 yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor'da ilk kez profesyonel oldu. Bülent Uygun daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu.

22 GOLLE GOL KRALI

Geldiği ilk yılında 22 golle gol krallığı yaşadı. Sonra sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor formalarını giyip Süper Ligde 85 gol atma başarısını gösterip 2001 sezonunda Sivasspor'da 30 yaşında futbol hayatına nokta koydu.

BUCASPOR VE ESKİŞEHİRSPOR'U ÇALIŞTIRDI

Teknik adamlık kariyerine Sivasspor'da adım atan Bülent Uygun, Kırmızı-Beyazlılar'la yakaladığı çok önemli başarıların ardından Bucaspor ve Eskişehirspor'u çalıştırdı. Eskişehirspor'da 2010-2011 sezonunun 8. haftasında Rıza Çalımbay kulüple yollarını ayırmasının ardından göreve geldi ve sezonu 7. sırada bitirdiler. Stadı tadilatta olduğu için ilk 3 iç saha maçını farklı şehirlerde oynamak zorunda kalan Elazığspor'la Süper Lig'in 7. Haftası'na dek yalnızca 2 puan toplayabilen Bülent Uygun, 7. Hafta'da Bordo-Beyazlı Ekibin kendi sahasında oynadığı ilk maç olan Akhisar Belediyespor karşısında alınan beraberliğin ardından istifa etti.

KATAR LİGİ TARİHİNDEKİ İLK TÜRK

İstifasının ardından hem kendisi hem de Elazığspor yönetimi, duygu dolu mesajlar yayınlayarak birbirlerine olan bağlılıklarını belirttiler. 07.02.2013 tarihinde Gaziantepsporla anlaşmıştır. 11.11.2013 tarihinde Gaziantepspor Teknik Direktörlüğünden istifa etmiştir. Aralık 2013'te ise Katar Ligi ekiplerinden Umm Salal SC ile 6 aylık kontrat imzalamıştır. Bülent Uygun böylelikle Katar Ligi tarihindeki ilk Türk olmuştur. İlk maçında El Arabi takımına karşı takımını yöneten Uygun, ligde 3 haftadır yenilmeyen ve kalesinde gol dahi görmeyen El Arabi'yi 1-0 mağlup etmiştir. Bunun yanı sıra takımı kendi adına sezonun ilk galibiyetini almıştır.

Haberin Devamı