Gündem Takipsizlik kararına ilk tepkiler

Takipsizlik kararına ilk tepkiler

Paylaş
Takipsizlik kararına ilk tepkiler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “YGS'deki şifre” iddialarına ilişkin soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık takipsizlik kararına tepkiler gecikmedi

İPTAL DAVASI AÇAN ÖĞRENCİ AVUKATI AHMET ŞAĞBAN

"Bu kadar kısa sürede sonuca varılması çok düşündürücü. 20 kişilik bilirkişi olsa bu kadar iddiayı nasıl tamamlar. Normalde 59 günde tamamlamaları lazımdı. 3 günde nasıl tamamladılar bilmiyorum. Savcılık sürpriz var demişti, bu sürpriz olmadı."

ABBAS GÜÇLÜ

"Savcılık bu soruşturmayı 3 günde bitirdi, KPSS’yi 9 ayda bitirdi. Savcının gerekçelerini görmek gerekir. Bu kararı nasıl verdi bu kadar karışıklık varken bu karar nasıl verildi araştırmalı. Sanki çok acele kapatılıyor gibi geliyor bana. Ama her geçen gün bir kağıt çıkıyor ortaya.

YGS'YE TAKİPSİZLİK KARARI
ALİ DEMİR İÇİN SORUŞTURMA İZNİ

Bir hatalar zinciri var. Çok acele verilen bir karar. Savcılık hep suçlayıcı bir makam olurdu ama şimdi koruyucu bir makam haline geldi. Hukuki açıdan verilen bir karar var. Ama hatalar ne olacak nasıl açıklanacak.

Savcı açıklasın elindeki belgeleri. Çok başka gerekçeler, belgeler çıkıyor. İnşallah yeni belgeler ortaya çıkmaz. Yargı sorgulanır hale gelmesin, güveneceğimiz başka bir organ kalmadı çünkü."

SETA EĞİTİM KOORDİNATÖRÜ BEKİR GÜR

Birçok yöntem izlenmiş olabilir. Şahsen bir somut suç unsuru varsa mutlaka cezalandırılmalı. Ama yoksa sınavın iptali söz konusu olamaz. ÖSYM üst üste hata yapıyor gibi görünüyor.

Adayların kaygıları artıyor. Bu hatalar neden kaynaklanıyor araştırmalı. Eğer bir kasıt varsa bunların da cezalandırılması gerekiyor. Bu kadar üst üste hata doğal bir süreç gibi gözükmüyor