Dünya Talihli bugün ortaya çıkmazsa 890 bin dolarlık ödül şirkete kalacak

Talihli bugün ortaya çıkmazsa 890 bin dolarlık ödül şirkete kalacak

Paylaş
Talihli bugün ortaya çıkmazsa 890 bin dolarlık ödül şirkete kalacak

İsrail’de Türkiye’deki 'Şans Topu' benzeri oyunda 890 bin dolarlık ikramiyeyi kazanan kişi bugün de ortaya çıkmazsa, ödül piyango şirketinde kalacak

Yerel basında yer alan habere göre, İsrail'in ulusal piyango kuruluşu 'Mifal Hapayis' tarafından oynatılan bir şans oyununun 5 Mayıs’taki çekilişinde 890 bin dolarlık (3,3 milyon şekel) büyük ikramiye tek kupona isabet etti. Ancak aradan geçen süreye rağmen şanslı kuponun sahibi ikramiyesini almak için şirkete başvurmadı.

Haberin Devamı

İLAN ASTILAR

Bunun üzerine Mifal Hapayis, talihli kişiyi bulmak için ülkenin bazı bölgelerine ilanlar astı ancak bu girişim de ikramiyenin kazananını ortaya çıkarmak için yeterli olmadı.

İkramiyenin talihlisi bugün de ortaya çıkmazsa 890 bin dolarlık ödül, Mifal Hapayis'e kalacak. Şirket yasaları gereği talihli, büyük ikramiyesini 6 ay içerisinde almak zorunda ve bu süre bugün sona erecek.

İkramiye kazanan kişilerin genelde 3 ila 4 ay arasında ortaya çıktığını belirten şirket yetkilileri, büyük ödülün sahibinin bugün de ortaya çıkmaması durumunda paranın şirkete kalacağını ve toplumsal projelerin finansmanında kullanılacağını ifade etti.

AA