Siyaset 'Talihsizlik açıklamanız daha fazla talihsizlik değil mi?'
Paylaş
'Talihsizlik açıklamanız daha fazla talihsizlik değil mi?'

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgenin altında ıslak imzası bulunduğu iddia edilen sanık Dursun Çiçek, aynı davada yargılandığı tutuklu sanık Hıfzı Çubuklu'yu eleştirdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İnternet Andıcı davasının 46. duruşması sona erdi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Hıfzı Çubuklu ile Dursun Çiçek arasında 20-21 Eylül 2009 tarihlerinde 2 adet telefon görüşmesi olduğunu belirtti. Hıfzı Çubuklu da Dursun Çiçek ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlamadığını belirtti. Sorular üzerine Çubuklu, Ergenekon davalarında yargılanan sanıklar Levent Ersöz, Veli Küçük, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u ise tanımadığını sözlerine ekledi.

"DAHA FAZLA TALİHSİZLİK DEĞİL Mİ"

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belge için "Kağıt parçası’ ifadesininin kullanmasının talihsizlik olduğunu söyledi. Tutuklu sanık Emekli Albay Dursun Çiçek ise Hıfzı Çubuklu’ya "İlker Başbuğ’un ’kağıt parçası açıklamasını talihsizlik olduğunu söylediniz. Sizin bu talihsizlik açıklamanız daha fazla talihsizlik değil mi" diye sordu. Sanık Çubuklu ise "Ben ’keşke söylemeseydi’ anlamında söyledim. Bu söz üzerinde çok tartışıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) yıpratılmak istendi. Eleştiri anlamında söylemedim" diye yanıt verdi. Sanık Dursun Çiçek, Hıfzı Çubuklu’ya "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" yayınlanır yayınlanmaz soruşturma açılmasını tavsiye ettiğinizi söylediniz. Bunun yerine belgenin doğru olup olmadığını, bu sahteciliği kimin yaptığını araştırmanız doğru olmaz mıydı?" diye sordu. Bu soru üzerine mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Dursun Çiçek’in sorusunun kanaat ve düşünce açıklamaya yönelik olduğu gerekçesiyle uyardı. Hıfzı Çubuklu da Çiçek’in sorusuna cevap vermedi. Bu arada Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, mahkemenin isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın dava konusu "İnternet Andıcı" isimli belgenin aslını, tüm eklerini ve konu hakkındaki yazışmaları mahkemeye gönderdiğini açıkladı. Mahkeme duruşmayı 26 Aralık Pazartesi gününe erteledi.

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı