Dünya Tanığın da evi yandı

Tanığın da evi yandı

Paylaş
Tanığın da evi yandı

18 aylık Filistinli bebekle birlikte anne ve babasının da öldüğü kundaklamanın en önemli tanığına ait evde yangın çıktı. Filistinliler, olayla ilgili olarak Yahudi yerleşimcileri suçladı

Batı Şeria'da geçen temmuz ayında Filistinli Devabişe ailesinin hedef alındığı saldırının en önemli tanığına ait evde yangın çıktı. Yahudi yerleşimcilerin evini yaktığı ailenin akrabası olan ve evi de aileyle aynı mahallede olan İbrahim Devabişe, duman soluduğu için hastaneye kaldırıldı.

Geçen yılki saldırıda ölen Saad Devabişe'nin erkek kardeşi Nasır Devabişe, "Yahudi yerleşimciler, kardeşimin evine düzenlenen saldırının tek tanığı İbrahim Devabişe'nin evini yaktı. Bu olayda da aynı yöntemi izlediler" dedi.

Bölgede yaşayan Filistinliler, evin camlarının kırıldığını belirterek, içeri Molotof kokteyli atıldığını iddia etti.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saat üçte polise, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin yandığı yönünde ihbar geldi" ifadesi kullanıldı. Olayın kundaklama olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı



Bebek Devabişe, hayatını kaybeden babası ve annesi ile birlikte.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmet ağır yaralanmıştı. Baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti.

Ocak ayında mahkeme iki İsrailliyi kundaklamayla ilgili olarak yargılamaya başladı. Bu durum, İsrail’in yargılamada yavaş davrandığını iddia eden insan hakları örgütlerinin ve Filistinlilerin tepkisini çekti.

Vücudunun yüzde 60'ı yandığı için aylarca hastanede kalan Ahmet Devabişe, geçen hafta İspanya’ya giderek aralarında Cristiano Ronaldo’nun da olduğu Real Madridli futbolcularla bir araya gelmişti.


Haberin Devamı