Pazar Postası Tanıştıktan 2 gün sonra evlenme teklif etti
Paylaş
Tanıştıktan 2 gün sonra evlenme teklif etti

Mehmet Aslantuğ, oyunculuğunun yanısıra hayata dair yorumlarıyla da dikkat çeken bir isim. Eşi Arzum Onan'la en son 'Aşkın İkinci Yarısı' adlı filmde birlikte oynadılar

Haberin Devamı

Hazırlayan: Seral CUMALI

seral.cumali@posta.com.tr

Mehmet Aslantuğ, Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abhaz olan Çerkes kökenli, 5 çocuklu çiftçi bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelir. Henüz 4 yaşındayken babasız kalır Mehmet Aslantuğ. 48 yaşındaki babası kalp krizi sonucu hayata veda eder. Mehmet Aslantuğ o acılı günleri hayal meyal hatırlamaktadır bugün.

Hatta yıllar sonra oğlu Can doğduğunda, eşi Arzum Onan’a şöyle demiştir: “Benim babadan aldığım somut bilgiler yok. Sezgisel davranacağım. O yüzden babalık nasıl bir şey, ben bulacağım...”

Babanın vefatından sonra hayat hiç de kolay olmayacaktır aile için. 31 yaşında 5 çocukla dul kalan annesi evlatlarına kol kanat gerer. Mehmet Aslantuğ en büyük çocuktur. İlk, orta ve lise eğitimini Terme ilçesinde tamamlar. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırır ancak hayalinde hep tiyatro vardır.

Haberin Devamı

Bir tiyatro sınavında ilk beşe girdiği halde ikinci elemede sınavı kazanamaz ve yetenek sınavlarına inancını kaybeder. İktisat okumaya başlar, yine de aklı oyunculukta kalır. 1985’te oyunculuk yapmak için okulu bırakır. Oyunculuk serüveninde 3 Altın Portakal alır ve sinemanın en önemli oyuncularından olmayı başarır.

Mehmet Aslantuğ annesi ve Eşi Arzum Onan ile.

Diziler için; “Küpümü akarken doldurayımcılardan değilim, hiçbir zaman da olmadım.” der. Seçicidir bu konuda da. Rol aldığı ‘Bir İstanbul Masalı’, ‘Hanımın Çiftliği’ dizileri rekor seyirciye ulaşır. Sadece iyi oyuncu değildir Mehmet Aslantuğ; güzel türkü söyler, iyi şiir okur. Şiirle ilişkisini bir röportajında şöyle anlatır: “Şiiri sevdik biz! Bizim kuşak hayata şiirle bağlandı aynı zamanda.

İlkokuldayken folklor oynadı.

Silahşorlarla kıyaslanmayacak kadar, şair vardı. Sistem onları yuttu! Usta-çırak ilişkisini kopardılar! Çünkü aynı sistem, silahtan ve silahşordan çok, şairden korktu!..”

Aşk bir telefonla başladı

1993’te Detay Film’i kurar Mehmet Aslantuğ. 1994 yılı ve günlerden bir gün, 1993 Türkiye Güzeli Arzum Onan’a telefon açar ve iş teklifinde bulunur. Arzum Onan bunu kabul edince de ertesi gün buluşurlar. Mehmet Aslantuğ tanışmalarından iki gün sonra kendisinden 12 yaş küçük olan Arzum Onan’a evlenme teklif eder. Bir süre birliktelikten sonra 1996’da evlenirler.

Haberin Devamı

Arzum Onan ile mutlu evlilikleri 19 yıldır sürüyor.

Çiftin evliliği o günden bu yana sürüyor. Mehmet Aslantuğ bir röportajında evlilikleriyle ilgili şöyle diyor: “Çok zor bir zemin, sadece bizim için değil, hayat da çok zor. Vahşi kapitalizmin dayatmalarıyla insanın kendine bile tahammülünün azaldığı bir yerde çift, evli, sevgili olmak çok kolay taşınabilir değil.

Arzum Onan ile 2004'te tanıştılar.

O yüzden de böyle çabuk bitiyor, insanlar birbirlerini hırpalıyor. Arzum’la birbirimize olan saygı ve güvenimiz bizi bu zemin de dahil ayakta tutuyor...”

Can erken doğdu...

Evliliklerinin beşinci yılında dünyaya gelir oğulları Can. Arzum Onan 6,5 aylık hamileyken, erken doğum tehdidiyle hastaneye yatmıştır. Erken doğumun engellenmesi ancak hastane ortamında mümkündür.

Haberin Devamı

1986'da Gündoğmadan'da rol aldı.

Zor bir bekleyiştir bu ikisi için de. Can 8 aylık dünyaya gelir. 14 saat kuvözde kalır. Onu gördüklerinde birbirlerine sarılır Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan; dakikalarca ağlarlar.

Perihan Savaş ve Adile Naşit ile Sevgi Dünyası filminde rol aldı.

Arzum Onan bir röportajında baba Mehmet Aslantuğ’u şöyle anlatır: “Çok ilgili ve sevgi dolu bir babadır. Bebeklik döneminde fiziksel bakımı, oyun dönemindeki paylaşımları ve şimdi de Can’la yaptığı sohbetler Mehmet’in ne kadar müthiş bir baba olduğunun kanıtıdır benim gözümde...”

Mutluluğa kanser gölgesi

Mutlu hayatları devam ederken rutin kontrollerden birinde Arzum Onan’ın tiroit kanseri olduğu öğrenilir. Teşhisi ilk öğrenen Mehmet Aslantuğ olur.

Arzum Onan gerçeği öğrendiğinde metanetle karşılar.

Daha önce annesi de yaşadığı için bu kanser türü ile ilgili bilgi sahibidir. Kansere karşı 1.5 yıl süren mücadeleyi kazanır. Bir seferinde Mehmet Aslantuğ’un desteğini şöyle dile getirir: “Eşim, hastalığım sırasında müthiş bir eş, sevgili, ağabey ve destekçi oldu. O dönem ona bir kere daha aşık oldum...”

Haberin Devamı

Deniz aşığı

Mehmet Aslantuğ bir deniz aşığıdır. Zamanının çoğunu Bodrum’da teknesinde geçirir. Hatta tekneyle dünya turu yapma hayali kurar.

Mehmet Aslantuğ, eşi Arzum Onan ve oğulları Can.

Mehmet Aslantuğ bir röportajında deniz aşkıyla ilgili şöyle der: “Samsun’da denize yakın büyümüşlüğümün etkisi vardır muhakkak. Suyun, bedenlerimizi temizlemisinden başkaca önemli katkıları var. Bunu çocukluğumdan beridir hissettim, önemsedim.

Sahne ışıklarından ziyade, denize yansıyan güneşten kamaşmasını tercih ettim gözlerimin!..”

Mehmet Aslantuğ bir başka röportajında ise kendisini şöyle anlatır: “İyi bir aktör olmayı, iyi bir insan olmaya yeğ tutmayacağım. Bu bir kuralsa eğer, umurumda da değil.

1989'da İz Peşinde dizisinde Osman Yağmurdereli ile.

Profesyonel yaşamımın çeyrek yüzyılını geride bıraktığım şu aşamada bile, ‘olmazsa yaşayamam’ demiyorum. Yani, ‘Aktör olmasaydım eğer, hayatın da bir anlamı olmazdı’ gibi bir yalana inanmadım!..”