Gündem Tanju Çolak gözaltına alındı

Tanju Çolak gözaltına alındı

Paylaş
Tanju Çolak gözaltına alındı

Ankara merkezli olarak organize suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık iddialarıyla ilgili aralarında milli futbolcu Tanju Çolak’ın da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Mafyayla bağlantısı belirlenen Çolak, Ankara'ya götürülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile organize suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık iddialarıyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara merkezli olarak operasyon başlatıldı. Düzenlenen operasyonda milli futbolcu Tanju Çolak İstanbul’da gözaltına alındı. Operasyonda toplam 24 kişi gözaltına alınırken gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Tanju Çolak, THY'nin saat 14:00'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçağı ile Ankara'ya götürüldü.


TANJU ÇOLAK KİMDİR?


Tanju Çolak 10 Kasım 1963 Samsun doğumludur. Çolak, Türk futbol tarihinin 335 gol ile gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu, 39 gol ile Süper Lig'de bir sezonda en çok gol futbolcusu ve 6 gol ile Süper Lig'de bir maçta en fazla gol atan futbolcusu rekorlarını elinde bulundurmaktadır. Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, aynı zaman da Süper Lig'de 240 golle en çok gol atan 2. futbolcudur.


KAÇAK MERCEDES DAVASI


Tanju Çolak, özel vekaletle satın aldığı Mercedes 550 SL marka otomobilin kaçak olduğunu öğrenince kendi kendini ihbar etmiş, bunun üzerine Ağır Ceza Mahkemesi Tanju Çolak'a ya 9 yıl hapis cezası vermiştir. İstanbulspor'da oynayan Tanju, bu sırada yurt dışına çıktı ancak 1994 yılında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilmiştir. Tanju Çolak cezasını çekerken yeniden yargılanma yolu açılmış, Saray ve Bayrampaşa Cezaevi'nde yattığı 23 aylık hapis cezasının ardından 28 Şubat 1995'te serbest bırakılmış ve bir daha sahalara dönememiştir.

Milliyet