Beden Sağlığı Tansiyon TIR'ı yola çıkıyor

Tansiyon TIR'ı yola çıkıyor

Paylaş
Tansiyon TIR'ı yola çıkıyor

Geçtiğimiz yıllarda 95 bin kişinin tansiyonunun ölçüldüğü tansiyon TIR'ı, kampanya kapsamında bugün Samsun'dan yola çıkıyor

‘Türkiye’nin tansiyonunu ölçüyoruz’ kampanyası 4. yılında... Şehir şehir dolaşacak tansiyon ölçüm TIR'ında ücretsiz tansiyon taramaları yapılacak. Kampanyanın amacı her 4 kişiden birinin hipertansiyondan öldüğü ülkemizde vatandaşı bilinçlendirmek ve Türkiye’deki hipertansiyon görünümünü değiştirmek.

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve desteği, Boehringer Ingelheim (Ana Sponsor), Novartis, Pfizer, Omron (Cihaz Sponsoru) ve Scania (Araç Sponsoru) firmalarının katkıları ile düzenlediği “Türkiye’nin Tansiyonunu Ölçüyoruz” kampanyası bu yıl dördüncü yılına giriyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 95 bin kişinin tansiyonunun ölçüldüğü tansiyon TIR'ı, kampanya kapsamında bu yıl 11 Mayıs’ta yani bugün Samsun’dan yola çıkıyor. Her şehirde halka açık bir alanda konuşlanacak tansiyon ölçüm tırında 09.00 ile 17.00 saatleri arasında halkımıza ücretsiz tansiyon taraması yapılacak.

Tansiyon ölçüm tırının rotası şöyle olacak:

11 Mayıs 2011 – Samsun Cumhuriyet Meydanı,

12 Mayıs 2011 – Kütahya Azerbeycan Parkı

14 Mayıs 2011 – Manisa Sultan Camii karşısı, Saruhan Park önündeki cepte

16 Mayıs 2011 – İstanbul Kadıköy İskelesinin önü

17 Mayıs 2011 – İstanbul Taksim Meydanı

HAYATIMIZDAKİ TUZLARI SÜPÜRECEKLER

16 Mayıs’ta İstanbul’da konuşlanacak ölçüm TIR'ında tuzun zararını anlatmak üzere ünlü müzik grubu Gripin’in üyeleri de hazır bulunacak ve ‘hayatımızdaki tuzları’ sembolik olarak süpürecekler.

Haberin Devamı

İŞTE ÜLKEMİZİN 'TANSİYON' GERÇEĞİ

Ülkemizde tansiyonu hiç ölçülmemişlerin oranı yüzde 32; hipertansiyonu olduğunun farkında olmayanların oranı yüzde 60; tedavi edilmeyen hastaların oranı yüzde 70; hipertansiyonu kontrol altına alınamamışların oranı ise yüzde 92…

Rakamlar ürkütücü bir tabloyu işaret ediyor. ‘Türkiye’nin tansiyonunu ölçüyoruz’ kampanyası ise her 4 kişiden birinin hipertansiyon yüzünden öldüğü ülkemizde işte bu tabloyu; hipertansiyon grafiğini değiştirmeyi ve halkı tansiyon konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Bilgi için: 2film / Zeynep Kurtbay / 0 533 326 92 03

BASIN BÜLTENİ