Gündem Tansu Çiller mahkemeye yine mazeret sundu

Tansu Çiller mahkemeye yine mazeret sundu

Paylaş
Tansu Çiller mahkemeye yine mazeret sundu

28 Şubat davasında şikayetçiler arasında bulunan bazı isimler talimatla ifade verdi. Şikayetçiler arasında bulunan eski başbakanlardan Tansu Çiller ise mahkemeye mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçi Tansu Çiller ve avukatı Salih Çelen katılmadı. 28 Şubat Davası'nın sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz ile bir takım şikayetçiler ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada ifade veren şikayetçiler ise davaya katılmak istediklerini ve şikayetçi olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ÇİLLER RAPOR SUNDU

Mahkeme başkanı Erol Ceylan, Şikayetçi Tansu Çiller'in avukatı Salih Çelen'in, müvekkilinin ameliyat olduğunu ve duruşma tarihinde raporlu olduğuna dair mazeret dilekçesi ve sağlık raporu mahkemeye sunduğunun anlaşıldığını belirtti.

ÇİLLER'İN MAZERETİ KABUL EDİLDİ

Tansu Çiller'in mazeretinin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, Çiller'e yeni duruşma gün ve saatini bildirir tebligat çıkarılmasına hükmetti. Duruşma 17 Kasım saat 09.40'a erteledi. 20 Haziran'da görülen duruşmaya da Tansu Çiller mazeret sunmuş, yurtdışında olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmamıştı.

Serpil KIRKESER / DHA