Yaşam Tarihi binayı yıkmayıp 60 metre kaydırdılar

Tarihi binayı yıkmayıp 60 metre kaydırdılar

Paylaş
Tarihi binayı yıkmayıp 60 metre kaydırdılar

122 yıllık tarihi bina, demiryolu ile kesişince binayı yıkmak yerine 6 bin 200 tonluk binayı kızağa koyup 60 metre kaydırdılar

İsviçre'nin Zürih kantonu Oerlikon semtinde yer alan makine fabrikasının eski yönetim binası, İsviçreli mühendislerin uyguladıkları ilginç teknik ve cesaretiyle 60 metre kaydırıldı.

Haberin Devamı

122 yıllık makine fabrikası binası, revizyonu yapılan demiryolu ile kesişince ilgililer tarihi binayı yıkmak yerine kaydırmaya karar verdiler. Özel bir yöntemle temeline kazık yerleştirilerek kesilen bina bir raya oturtuldu. Saatte 3-5 kilometrelik hızla çekilen 6.200 tonluk bina yeni yerine yerleştirildi.

Dün başlayan kaydırma işlemleri bu sabah saatlerinde tamamlandı. Kaydırma projesi yaklaşık 6 milyon lira (2 ile 3 milyon Frank) arasında bir maliyetle gerçekleştirildi. 130 mühendis ve işçinin emeği ile gerçekleşen kaydırma projesi 16 saatlik bir çalışma sonunda bitirildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7286","7286","201205","7286-7.jpg");

GUINNESS'E GİREBİLİR

Yetkililer bu uzunlukta bir kaydırma işleminin Avrupa?da ilk kez gerçekleştiğini belirtiler. Dünya ile ilgili bir araştırma yapacaklarını bildiren yetkililer, Eğer bu uzunlukta ve ağırlıkta bir kaydırma işlemi Dünya?da ilk kez oluyorsa Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağız dediler.

Haberin Devamı

DHA