Spor Tarihi şeref kürsüsü

Tarihi şeref kürsüsü

Paylaş
Tarihi şeref kürsüsü

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide Türkiye Rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu olan milli atlet Nevin Yanıt dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 100 metre engellide 12.63’lük derecesiyle Türkiye rekoru kıran ve altın madalya kazanarak bir ilki gerçekleştiren Nevin Yanıt, “Evet söylüyorum, olimpiyatlarda da altın madalya benim olacak” dedi.

Haberin Devamı

Nevin, “Ben yarışı kazanınca babam kendisini tutamamış elbisesiyle havuza atlamış. Şunu kimse unutmasın hep aynı Nevin kalacağım. Koşmak benim için artık hayatın anlamı demek” diye konuştu.

Nevin’in antrenörü Cüneyt Yüksel ise “12.63 benim için sürpriz olmadı. Demek ki benim kumaşı dikme tarzım farklı” şeklinde konuştu. Bu arada eski 1500 metre Avrupa Şampiyonu Süreyya Ayhan ile hem kocası hem de antrenörü olan Yücel Kop telefonla Nevin’i arayarak tebrik etti.

Nevin Yanıt’ın Mersin’de yaşayan ailesi de büyük sevinç yaşıyor. Destan yazan Nevin Yanıt’ın ev hanımı olan annesi Semra Yanıt (46), yaptığı açıklamada, Nevin’in koştuğu sırada yarışı heyecanla izlediklerini, şampiyonluğa ulaşınca da oturdukları sitede bayram havası yaşadıklarını söyledi. Çok mutlu olduğunu ve kızıyla gurur duyduğunu belirten Semra Yanıt, “Böyle bir başarı bekliyorduk. Çünkü yıllardır idmanlarını hiç aksatmadı. Çok şükür emeğinin karşılığını aldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mersin Sanayi Sitesi’nde oto tamircisi olarak çalışan baba Nazım Yanıt da (52), kızının başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. Türkiye’de genelde futbola önem verildiğine dikkati çeken Nazım Yanıt, “Lütfen artık atletizme daha fazla önem verilsin” dedi.

Kızının yaklaşık 13 yıldır koştuğunu ifade eden Nazım Yanıt, “Geçmişte Mersin’de antrenman yapacak saha yoktu. Çamur sahalarda koştu, yağmur altında çalıştı. Yılmadı ve başardı” ifadelerini kullandı.

Nevin’in babası, Mersin’de hizmete giren sentetik yüzeyli atletizm pistinin biraz geç yapıldığını, ancak yine de önemli olduğunu kaydetti. Muhasebe şirketinde çalışan ağabey Cem Yanıt ise (26), kardeşinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir başarı bekliyordu ve emeğinin karşılığını aldı” şeklinde konuştu.