Gündem 'Tarlanda kralın hazinesi var' deyip dolandıracaklardı! Çiftçi uyanınca...

'Tarlanda kralın hazinesi var' deyip dolandıracaklardı! Çiftçi uyanınca...

Paylaş
'Tarlanda kralın hazinesi var' deyip dolandıracaklardı! Çiftçi uyanınca...

Hatay Kırıkhan'da "Tarlanda kralın hazinesi var" diyerek dolandırmaya kalkışan tarihi eser kalpazanları, çiftçinin uyanıklığı sayesinde amaçlarına ulaşamadı

Tarla satın alma bahanesiyle Hatay Kırıkhan'daki Dedeçınar Mahallesi’ne gelen dolandırıcılar, çiftçi Yakup Kökçeoğlu’nu gözüne kestirdi. Kökçeoğlu’nun numarasını alan dolandırıcılar, 5-6 ay sonra Kökçeoğlu’na ulaşarak tarlasında "kralın hazinesi" olduğunu söyledi. Çiftçi de "Gelin çıkaralım" dedi. Akşam tarlada çiftçi ile buluşan dolandırıcılar, tarlada etrafındanki bir taşı gösterip hazinenin burada olduğunu söyledi. Çiftçi de sabah taşı kaldırıp kazı yaptığında tarihi eserler buldu.

Haberin Devamı

'PAZARLAYACAĞIZ AMA 10 BİN DOLAR LAZIM'

Kökçeoğlu’nu telefonla arayan dolandırıcılar, "İsviçre’ye pazarlamaya gideceğiz. İsviçre’ye gitmek de 30 bin euro, bunun bir kısmını senin karşılaman gerek" dedi. Dolandırıcılar Kökçeoğlu’ndan 10 bin dolar isteyince çiftçi durumdan şüphelenerek jandarmaya başvurdu.

Yapılan incelemelerin ardından toprak altından çıkan tarihi eserlerin sahte olduğu anlaşılırken jandarma, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

'DEFİNE ARIYORDUK, DEFİNE BULDUK'

Dolandırıcıların tarla satın alma vaadiyle kendisiyle görüştüğünü söyleyen çiftçi Yakup Kökçeoğlu, "Ben burada tarlamda uğraşıyordum, bir araba gelip yolun üstünde durdu. 'Burada satılık tarla var mı?' dediler. Ben de 'Soruşturalım' dedim. Yeğemi aradım, '15 dönüm tarlam var, fiyatı da 15 bin lira' dedi. 'Bize yol üstünde lazım' diyerek kabul etmediler. Benim de telefon numaramı aldılar. 'Böyle bir satılık yer olursa bize bilgi ver' dediler. Ben de 'Karakolun orada 24 dönüm var, levhada yazıyor' dedim, çektiler gittiler adamlar. Aradan 3-4 ay geçti, bu adamlar beni aradı. 'Ağabey biz tarla diye gelmedik. Define arıyorduk, define bulduk. Elimizde harita var, makine var' dediler. Burada 'kralın hazinesi' varmış dediler. O zaman 'Gelin çıkaralım' dedim. 'Nerede?' diye sordum, 'Olmaz bizim gelip göstermemiz lazım' dediler.

Haberin Devamı

'HAZİNE ÇIKTI DEYİP ÜSTÜNE YATTIM'

Akşam saatlerinde gelip gösterdiler. Üzerine büyük taşlar koymuşlar, önceden bulduklarına dair işaret koymuşlar. Üzerinde otlar çıkmış, dünkü mesele değil. En az bunun üzerinden 5-6 ay geçmiş, ot çıkmış tekrardan. Kazıp 1 metre kadar indim, büyük bir taş çıktı. Taşı kaldırıp biraz daha indim, beyaz bir şey çıktı. 'Kurban olduğum çıktı hazine' dedim, üstüne yattım. Eve götürüp adamı aradım. Dedim 'Ağabey ben hazineyi aldım buradan.' 'Nasıl bizden habersiz alırsın' dediler. Dedi ki 'Ağabey o zaman İsviçre’ye gideceğim pazarlamaya, İsviçre’ye gitmek de 30 bin euro. Bunun bir kısmını da senin karşılaman gerek.' Adam böyle deyince ben de kuşkulandım. Bulduğum eşyaları götürdüm, karakola teslim ettim" dedi.

Haberin Devamı

İHA