Gündem Tatilciler akın akın Bodrum'a geliyor

Tatilciler akın akın Bodrum'a geliyor

Paylaş
Tatilciler akın akın Bodrum'a geliyor

Muğla'nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum, dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı. Bayramda 1.5 milyon tatilcinin beklendiği Bodrum'da güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkartılırken, ilçe girişinde, yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Hafta sonun bayram tatiliyle birleşmesini fırsat bilenler, 1 Temmuz Cuma günü mesai bitiminden itibaren yollara düştü. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden tatil beldelerine gidenler, turizm sezonuna kötü başlayan turistik ilçelere hareketlilik getirdi. Bunların başında ise her zamanki gibi başı çeken Bodrum oldu. Bayram öncesinde tatilciler, akın akın Bodrum'a gelmeyi sürdürüyor. İlçeye son iki gün içinde gelenlerin sayısında yüzde 70 oranında bir artış olurken, yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Bodrum-Milas Karayolu ile Bodrum ilçe girişinde Yokuşbaşı Mevkisi'nde kilometrelerce kuyruk oluştu. Milas Bodrum Havalimanı'na iki günde yaklaşık 25 bin yerli turist gelirken Ramazan Bayramı süresince 145 ek uçak seferi konuldu.

Haberin Devamı

Muğla Valiliği yaşanan yoğunluğu dikkate alarak, güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Milas- Bodrum Havalimanı'nın yanı sıra deniz ve karayollarındaki personel sayıları arttırıldı. Tavviye, polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri görevlendirildi. İlçeye giriş yapan tüm araçlar, büyük bir titizlikle arandı. Taksicilerin akın ettiği alışveriş merkezleri ve çarşılarda da güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkartıldı.

DHA