Magazin Tek Yürek dizisinin konusu nedir? İşte Tek Yürek dizisinin gerçek hikayesi...

Tek Yürek dizisinin konusu nedir? İşte Tek Yürek dizisinin gerçek hikayesi...

Paylaş
Tek Yürek dizisinin konusu nedir? İşte Tek Yürek dizisinin gerçek hikayesi...

Tek Yürek dizisi dün akşam yayınlanan bölümüyle ilk kez ekrana geldi. Gerçek bir hikayeden alınan Tek Yürek dizisi internette en çok aratılan konular arasında. Tek Yürek dizisinin konusu nedir? oyuncuları kimlerdir? İşte merak edilen soruların cevapları?

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Tek Yürek dizisi, daha ilk bölümden izleyenlerin dikkatini çekmeyi başardı. Dün akşam yayınlanan ilk bölümün ardından internette Tek yürek dizisinin konusu nedir? oyuncuları kimlerdir? soruları gündem oldu. İşte detaylar…

Haberin Devamı

TEK YÜREK DİZİSİNİN KONUSU

Kanada’da yaşayan Halit, eşini kaybettikten sonra, kızı Deniz ve oğlu Rüzgar’la yapayalnız kalır. Buz hokeyi koçluğu yaptığı takımda bir oyuncusuyla yaşadığı bir olay kariyerinin son bulmasına neden olur. Çocuklarıyla İstanbul’a, babasından kalma evlerine geri döner. Tam bu sırada, semtinin Belediye Başkanıyla tesadüfen karşılaşır ve bu vesileyle de buz pistinden haberdar olur. Başkan vizyon sahibi, spora düşkün girişimci bir kişidir. Yıllar önce buz pistini kurmuş, ‘Geri Dönüşüm’ projesi kapsamında insanları paten yapmaya teşvik etmek istemiştir. Şimdi bu mekanda daha büyük işler yapma vakti gelmiştir. Bu güzel tesadüf Halit’e yeni bir fırsat verir, bir buz hokeyi takımı kuracaktır ama kimle?

Haberin Devamı

Halit hiç bir zaman kolayı seçmemiştir hayatı boyunca. Takımı mahallenin delikanlılarından kurmaya karar verir. Buz hokeyinden habersiz olan gençlerden. Kardeşi ve arkadaşları için her zorluğa göğüs geren ekibin lideri, Yiğit “Hercai”, Yusuf “Arabulucu”, Oğuzhan “Becerikli”, Akif “Çocuk kalpli”, Mazlum ve mahallenin kötü adamı Sait’in naif oğlu Umut’tan.

İŞTE GERÇEK BAŞARI HİKAYESİ!

8 yıl önce aralarında madde bağımlıların da bulunduğu gençlerden kurulan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Türkiye Şampiyonluğuna kadar ulaştı. Zamanla profesyonelleşen ve önemli transferler yapan takım, Türkiye'yi Avrupa'da temsil etti.

Zeytinburnu Belediyesi 2011'de Özgürlük Parkı’na bir mobil buz pisti kurdu. Hem ilgiyi artırmak hem de sosyal bir proje oluşturmak için ’Doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden’ sloganıyla insanlara geri dönüştürülebilir atıkları getirip buz pateniyle ücretsiz kayma fırsatı verildi. Fakat buz pisti, daha sonra park aralarında madde bağımlılarının da bulunduğu çocuklar tarafından zarar görmeye başladı. Bunu gören yetkililer, çareyi bu çocuklardan bir buz hokeyi takımı kurmakta buldu. Zamanla profesyonelleşen, transferler yapan hatta Ukrayna’dan Kanada’dan da oyuncu getiren Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 2015’te Türkiye’yi Avrupa’da temsil edip grup ikincisi olmayı başardı.

Haberin Devamı

OYUNCULARI

Yiğit Saruhan – Hilmicem İntepe

Yusuf Zengin - Anıl Tetik

Umut Kara – Arda Anarat

Mazlum Kahraman – Tugay Bahşi

Akif Gülmez – Kaan Altay Köprülü

Oğuzhan Özgür – Atakan Yılmaz