Gündem Temmuz tatiline Ramazan zammı!

Temmuz tatiline Ramazan zammı!

Paylaş
Temmuz tatiline Ramazan zammı!

Temmuz tatiline Ramazan zammı!

Ramazanın ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle iç pazarda tatilciler temmuz ayına odaklandı. Dış turizmin de en hareketli olduğu temmuzda fiyatların yüzde 30’un üzerinde artması beklenirken, erken rezervasyon yaptıranlar ise yüzde 30’u bulan oranlarda daha avantajlı olacak.

Haberin Devamı

Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu, bu yıl yaz döneminin en önemli tatil aylarından ağustos ayının ramazana denk geliyor olması nedeniyle tatilcilere erken rezervasyon uyarısında bulundu. 1 Ağustos’ta başlayacak olan ramazan ayı öncesinde tatil yapmak isteyenlerin kararını bir an evvel vermesi gerektiğine değinen Aksu, aksi takdirde haziran, temmuz ve eylül ayları için hem yer bulunamayacağını, bulanların da yüksek fiyattan konaklayabileceğini dile getirdi. Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle ağustosta talepte düşüş bekledikleri belirten Akın Akar Aksu, iç pazarda tatilcinin en çok tercih ettiği yörenin hem ürün çeşitliliği hem de alternatiflerin bolluğu nedeniyle Antalya olduğuna işaret etti. Aksu, Antalya’yı Bodrum, Kıbrıs, Marmaris ve Fethiye’nin izlediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Acentelerde erken rezervasyon döneminin 30 Mayıs’ta sona ereceğini belirten Akın Akar Aksu, şu uyarılarda bulundu:
"Erken rezervasyonun son dönemini kaçırmayın. Özellikle güneydeki tesislerde haziran-temmuz aylarında oda bulmak çok zor olacak, son dakikada bulunan odaların fiyatları da çok yüksek olacak. Erken rezervasyon ile hem sezonda yer bulma sorununu ortadan kaldırmış olursunuz, hem de fiyat artışlarından korunursunuz. Rezervasyonunuzu son günlere bırakmayın. Böylece hem daha sağlıklı karar verebilir, hem de istediğiniz yere gidebilirsiniz. Rezervasyon yaptırırken indirim oranı rakamlarından çok, otele ödediğiniz son rakama dikkat edin. Önce otelin fiyatı yükseltilip, sonra ciddi indirim yapılmış gibi gösterilebiliyor."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)