Gündem Terör operasyonunda 2 tutuklama

Terör operasyonunda 2 tutuklama

Paylaş
Terör operasyonunda 2 tutuklama

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler İstanbul MİT Bölge Başkanlığının istihbaratı üzerine Bağcılar'daki bir eve düzenlenen operasyon sonrasında adliyeye çıkarılan 3 kişiden 2'si tutuklandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler İstanbul MİT Bölge Başkanlığının istihbaratı üzerine Bağcılar’daki bir eve operasyon düzenlemişti.

Yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken 5’i boru tipi 7 el yapımı bomba, 235 gram patlayıcı, 5 el yapımı kapsül, çok sayıda maytap fitilleri, fişek kapsülleri, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 dürbün, çok sayıda örgütsel yayın ve dijital malzeme ele geçirilmişti.

Emniyet müdürlüğündeki sorguları tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Burada TMK 10. Maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden M.D. serbest bırakıldı. Avcılar Firuzköy Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmen olan Yusuf Demir ile Ünal Şengezer yasadışı TKPML/TİKKO üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Özgürlük Hakimi tarafından sorguları yapılan öğretmen Yusuf Demir ile Ünal Şengezer tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Selahattin GÜNDAY-İSTANBUL,(DHA)