Dünya Terör örgütünün mali kaynağı Filipinler'de yakalandı

Terör örgütünün mali kaynağı Filipinler'de yakalandı

Paylaş
Terör örgütünün mali kaynağı Filipinler'de yakalandı

Ebu Seyyaf'a mali kaynak sağlayan kişi Filipinler'de yakalandı. Malezya'nın Sipan Adası'nda 2003'te 21 kişinin kaçırıldığı eylemin şüphelileri arasında yer alan Ebu Seyyaf üyesinin, 1997'den bu yana örgüte yurt dışından finansman sağladığı iddia ediliyor

Filipinler Emniyeti Ulusal Polis Suç Soruşturma ve Tespit Biriminin askeri istihbaratla düzenlediği operasyonda, örgütü yurt dışından finanse ettiği ileri sürülen Ebulbatta Escalon Ebubekir'in yakaladığını duyurdu.

Emniyet Sözcüsü Wilson Asueta, düzenlediği basın toplantısında, örgüt içinde "Kitong" veya "Imran" kod adıyla anılan Ebubekir'in 23 Nisan 2003'te Malezya'nın Sipan Adası'nda aralarında Avrupalı ve Ortadoğulu 10 turistin de bulunduğu 21 kişinin kaçırılması olayının şüphelileri arasında yer aldığını belirtti.

Asueta, 1997'den bu yana Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de yaşayan Ebubekir'in Ebu Seyyaf elebaşları Radullan Sahiron ve Isnilon Hapilon aracılığıyla örgüte finansman sağladığının tespit edildiğini söyledi.

DEAŞ'a bağlılık yemini etmişlerdi


Ebu Seyyaf'ın terör örgütü DEAŞ'a bağlılığını ilan etmesinin ardından örgütün sözde Güneydoğu Asya emiri olarak atanan Hapilon, ekim başında Filipinler'in Marawi kentinde düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. Hapilon'un ele geçirilmesi için başlatılan operasyon şehrin DEAŞ yanlısı gruplar tarafından kuşatılmasına ve Filipinler ordusuyla teröristler arasında 5 ay süren çatışmalara yol açmıştı.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den bu yana faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

AA

Haberin Devamı