Gündem Teröristler eylem ajandasını yaktılar!

Teröristler eylem ajandasını yaktılar!

Paylaş
Teröristler eylem ajandasını yaktılar!

Teröristler eylem ajandasını yaktılar!

Erzincan'da dün düzenlenen operasyonda ölü ele geçen iki teröristin güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem hazırlığı içinde bulundukları bildirildi. Ölen teröristlerden birinin kimliği belirlendi.

Emniyet ve Jandarma tarafından bir haftadan beri yakından izlenen teröristler, dün saat 04.00 sıralarında Hürrem Palangası köyüne gelerek Ahmet Alaçayır’a ait boş eve girdiler. Erzincan’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hürrem Palangası köyünde bir evde bir grup bölücü terör örgütü mensubunun bulunduğunun tespit edilmesi üzerine saat 09.30’da evin etrafı kuşatıldı. Teröristlerden biri dışarda nöbet tutarken saat 10.50’de, operasyon düzenlendi. ‘Teslim ol’ çağrısına el bombası atarak ve uzun namlulu silahlarla ateş ederek karşılık veren teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma yaklaşık bir saat sürdü. Güvenlik güçlerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

AJANDAYI YAKTILAR

Emniyet ve Jandarmaya yönelik eylem hazırlığı içinde bulundukları saptanan teröristlerin yakalanacakları anlayınca evde bulunan telsiz, portatif radyo ile planların yazılı bulunduğu sanılan ajandayı yaktıkları belirlendi. Bir bölümü yanan ajanda ile evde 2 Kalaşnikof tüfek, el bombaları, çok sayıda mermi ele geçirildi.

Teröristlerin PKK’nın ‘Karadeniz açılım guubu’na mensup olduğunu belirten yetkililer, Hürrem Palangasındaki evin Refahiye’nin Yeniköy yaylasına çobancılık yapmak için çıkan Ahmet Alaçayır’a ait olduğunu bildirdiler. Ahmet Alaçayır’ın İstanbul’da SSK’dan emekli olduktan sonra 5 yıl önce Erzincan’a döndüğünü, bir süre Ulalar beldesinde kaldığı ve geçen yıl daha önce almış olduğu arsa üzerine, tek katlı bu evi yaptığını anlatan yetkililer, köyden bazı kişiler hakkında yardım ve yataklıktan soruşturma başlatıldığını belirttiler.

BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ölen teröristlerden birinin 21 yaşındaki Hürrem Palangası köyünden Ümit Lort olduğunu, diğerinin kimliğinin ise henüz netleşmediğini kaydeden yetkililer, cesetlerin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini ifade ettiler.

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN,(DHA)

Eylem hazırlığındaki 6 PKK’lı yakalandı

Ağrı'da eylem hazırlığı yapan terör örgütü PKK'ya bağlı kendilerine ‘Ararat Apo'cu Gençlik’ adını veren grubuna bağlı 6 terörist, yakalandı. Kullanılmayan boş binada 23 molotof kokteyli, atışa hazır durumdaki havai fişekler, kar maskeleri ile yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ağrı Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri olarak PKK/KCK- TM terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde PKK'lı bir grubun adliye, adliye lojmanları, polis ve askeri birliklerle lojmanlarına, özel ve kamu kuruluşlarına yönelik eylem hazırlığı içinde oldukları ihbarı alındığını bildirdi. ‘155 Polis imdat' hatttına yapılan ihbar üzerine harekete geçen güvenlik görevlileri, dün saat 20.00 sıralarında Öğretmen Lisesi yakınlarında bulunan metruk binalarda eylem hazırlığında bulunan kişiler olduğu tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda D.A., Ö.F.D., Ö.Y., O.T., A.K., F.D. yakalandı. Yapılan aramada 23 molotof kokteyli, atışa hazır vaziyette havai fişekler, tanınmamak için kar maskesi ve kıyafet ele geçirilirken soruşturma sürdürülüyor.

2