Gündem 'THY'de doğan Kadiju bebeği THY çalışanı olarak görmek isteriz'

'THY'de doğan Kadiju bebeği THY çalışanı olarak görmek isteriz'

Paylaş
'THY'de doğan Kadiju bebeği THY çalışanı olarak görmek isteriz'

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Gine asıllı Fransa vatandaşı bir annenin, THY uçağında kabin ekibinin yardımıyla dünyaya getirdiği Kadiju bebeği, gelecekte THY çalışanı alarak aralarında görmek istediklerini ve onu Türk vatandaşı yapmak için girişimde bulunabileceklerini söyledi

6 Nisan'da Türk Hava Yolları'nın TK538 sefer sayılı Konakri (Gine)-Ouagadougou (Burkina Faso) - İstanbul uçağında seyahat eden Gine asıllı Fransa vatandaşı Diaby Nafi'nın uçak havalandıktan bir saat sonra Mali üzerinde doğum sancıları tutmuştu.

Bunun üzerine yolcuya müdahale eden kabin memurları, "Denizli" adlı Boeing 737-900 tipi uçakta kabin ekipleri, bir kız bebeğin dünyaya gelmesini sağlamıştı. Kadiju adı verilen bebeğin ismi de havada bir yolcu tarafından kulağına okunmuştu.




'KADİJU BEBEĞİ THY ÇALIŞANI OLARAK GÖRMEK İSTERİZ'


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bugün yaptığı açıklamada THY uçağında kabin görevlilerinin ellerinde dünyaya gözlerin açan Kadiju bebeğe ve ailesine bir jest yapmak istediklerini söyledi. Kadiju bebek için en güvenli yerin Türkiye ve THY olduğunu kaydeden Aycı, "Öncelikle muhteşem bir doğum hadisesi gerçekleşti uçağımızda. Büyük bir gurur duyuyoruz. Bebeğin ve annenin sağlıklı olmasında tüm emeği geçen arkadaşlarımı çalışanlarımı tebrik ediyorum.





Elbette bir jest düşünüyoruz. O bebek bizim uçağımızda dünyaya geldi.Umarım o bebeğin eğitimi ve daha sonra da iş hayatına başladığında Türk Hava Yolları’nı tercih etmesi onusunda elimizden geleni yapacağız ve uçağımızda meydana gelen bir bebeği ileride pilot, teknisyen ya da kabin memuru olarak aramızda görmek bizi çok mutlu edecek" dedi.


Uçuş ekibi 13 bin metre yükseklikte doğan ve sağlıklı olduğu öğrenilen bebekle hatıra fotoğrafı çektirmişti.


'AİLESİ DE İSTERSE TÜRK VATANDAŞLIĞI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNURUZ'


Kadiju bebeğin ailesinin de istemesi halinde Türk vatandaşlığına geçmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Aycı, "Kadiju bebeğin doğumu sırasında kabin ekibimizin yaptığı müdahale ve gösterdiği insancıl yaklaşım dünyanın dört bir köşesinde çok olumlu karşılandı. Onlarca kişiden kutlama mesajları aldım. THY’nin imajına çok olumlu bir katkısı oldu" diye konuştu.


1990 yılında THY'nin İzmir-Frankfurt seferini yapan uçakta doğan ve şu an 25 yaşında olan Erkan Geldi, halen THY'de kabin memuru olarak çalışıyor.

UÇAKTA DOĞAN ERKAN THY DE KABİN GÖREVLİSİ OLMUŞTU


Türkiye hava sahasında veya Türk uçağında son 26 yılda 4 doğum olayı meydana geldi.

En son 2016 eylül ayında Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Stockholm seferini gerçekleştiren uçağında 30 yaşındaki Arap bir yolcu 10 bin metre yükseklikte doğum yapmıştı.

Polonyalı, Alman, Türk ve Arap asıllı 4 kadın uçuş sırasında anne oldu.

1990 yılında THY'nin İzmir-Frankfurt seferini yapan uçakta doğan ve şu an 25 yaşında olan Erkan Geldi, halen THY'de kabin memuru olarak çalışıyor. Geldi ailesi, bebeğe uçağın kaptan pilotunun adı olan Erkan'ı koymuştu.