Gündem THY uçağında yangın paniği

THY uçağında yangın paniği

Paylaş
THY uçağında yangın paniği

THY uçağında yangın paniği

THY’nin Boeing 777-300 ER tipi TK-60 sayılı Karadeniz uçağı, dün, saat 00.34’te, 284 yolcusu ve 14 mürettebatıyla İstanbul-Bangkok seferine havalanmak üzere Sefaköy tarafındaki 17 sol pist başına geldi.

Haberin Devamı

Kalkış için son kontrollerini yapan Kaptan Pilotlar Ercüment Faik Demir, Altan Meydanlı ve İkinci Pilot Ünal Kodak’tan oluşan kokpit ekibi bu sırada uçağın alt arka tarafında bulunan kargo bölümünden yangın uyarısı aldı.

Pilotlar durumu Atatürk Havalimanı uçuş kulesine bildirdi. Uçağa itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yolcular, kabin memurlarının yardımıyla slide denilen şişme kaydırakla tahliye edildi.

Bazı yolcular, uçaktaki itişme, bazıları da slide’lardan hızlı kayma sırasında oluşan sürtünme nedeniyle hafif yaralandı. Kargo bölümünde bir yangına rastlanmazken, olay nedeniyle kapatılan 17-35 pisti 1.5 saat sonra ulaşıma açıldı.

THY’nin sponsor olduğu Manchester United takımının renklerine boyalı uçak hangara çekildi. Yolcular, 9 saatlik gecikmeyle dün saat 08.50’de, Boeing 777-300 ER Anadolu uçağıyla Bangkok’a hareket etti.

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ-Enver ALAS / DHA