Gündem THY uçağında yolcu paniği

THY uçağında yolcu paniği

Paylaş
THY uçağında yolcu paniği

THY'nin İstanbul Stokholm seferini yapan yolcu uçağındaki akli dengesi yerinde olmadığı sanılan bir kadının acil çıkış kapısını açmaya çalışması üzerine, uçak, havalandıktan bir süre sonra geri döndü

İstanbul’dan Stockholm’e THY uçağı ile giden 50 yaşındaki Anita Watjerson, havalandıktan sonra acil kapısını zorladı. Bunun üzerine kaptan pilot, uçağı Bulgaristan üzerindeyken geri döndürdü. Alkollü ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Anita Watjerson uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndükten sonra, polis tarafından indirilip Pasaport Kısım Amirliği’ne götürüldü. İdari para cezası kesilen İsveçli Anita Watjerson’un başka bir uçakla gönderileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Anita Watjerson bu sabah 127 yolcusuyla İstanbul’dan kalkan THY’nin TK-1763 sefer sayılı uçağında acil çıkış kapısına yakın bir yerde oturdu. Uçak saat 09.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçağın kalkışından yaklaşık yarım saat sonra kaptan pilot, acil kapısını açık gösteren sinyal lambasının yandığını gördü. Yolcunun kapıyı açmaya çalıştığını öğrenen kaptan pilot, Bulgaristan üzerinden uçağı geriye döndürdü. Kule aracılığı ile polise haber verildi. THY uçağı saat 10.00’da iniş yaptı.

Uçuktan indirilerek Atatürk Havalimanı Pasaport Kısım Amirliği’ne götürülen Anita Watjerson, gazetecilerin sorularına, "Ben, uçak kalktıktan sonra kahvemi hazırladım. Olaf Palme’nin gizemli hikayesini anlatan kitabı okuyordum. Sonra ne oldu bilmiyorum" dedi. İstanbul’a tatil için geldiğini söyleyen, yaptığı dengesiz hareketler nedeniyle psikolojik sorunları olduğu, alkol aldığı ileri sürülen Anita Watjerson’u polis idari para cezası uyguladıktan sonra serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Anita Watjerson başka bir uçakla Stockholm’e gönderilmek için yetkililer tarafından dış hatlar transit salonuna götürüldü. THY uçağı da kısa bir süre sonra yeniden Stockholm’a hareket etti.

Faik KAPTAN/İSTANBUL,(DHA)