Gündem Toki kura çekimi yapıldı mı? İstanbul kura sonuçları ne zaman?

Toki kura çekimi yapıldı mı? İstanbul kura sonuçları ne zaman?

Paylaş
Toki kura çekimi yapıldı mı? İstanbul kura sonuçları ne zaman?

TOKİ 50 bin konut projesi için son başvurular 2 gün önce son buldu. Projeye yoğun bir ilgi vardı. Bütçeye uygun şekilde taksitlendirilecek olan konutları kura çekimi için nefesler tutuldu. Yüz binlerce kişinin cevap aradığı soru ise "Toki kura çekimi ne zaman?" şeklinde...

TOKİ 50 bin konut projesini 5 MART'TA ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Hemen ertesi gün talep toplanmaya başlandı. Başvuruların son tarihi 19 Nisan'dı. Başvurular iki gün önce son bulurken yüz binlerce kişi şimdi kura çekiminin tarihini bekliyor. Peki, kura çekim tarihi hakkında açıklama var mı?

Haberin Devamı

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 67 ilde 140 projeyle hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut projesi için talep toplama işleminin tamamlandığını belirterek, "Projemize 636 bin 787 kişi başvurdu." dedi.

Başkan Bulut kura çekimi hakkında ise "6-25 Mart tarihlerinde normal vatandaşlarımızın, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde emekli vatandaşlarımızın, 8-12 Nisan tarihlerinde en az yüzde 40 engelli vatandaşlarımızın, 15-19 Nisan tarihlerinde şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin taleplerini topladık. 50 bin Yeni Sosyal Konut Projemize 636 bin 787 kişi başvurdu. Çok kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacağız." şeklinde konuştu.