Spor Tolga kalesini gole kapattı

Tolga kalesini gole kapattı

Paylaş
Tolga kalesini gole kapattı

Trabzonspor'un kalesini koruduğu son 5 maçta hiç gol yemeyen Tolga Zengin, geçmişte çok acımasız bir şekilde eleştirildiğini söyledi

Tam Saha Dergisi’ne verdiği röportajda açıklamalarda bulunan Tolga, "İnsanların kafasından bazı şeyleri çıkaramazsın. Zaten sen ne yaparsan yap, herkese kendini beğendiremezsin. Bana şans geldiğinde çıktım, elimden geleni yaptım. Yani görevim topu tutmaktı ve bende onu yaptım" dedi.

"RÜŞTÜ RENÇBER’İN SÖYLEMESİ GURUR VERİCİ"

Beşiktaş kalecisi Rüştü Rençber’in kendisini veliahtı olarak ilan etmesiyle ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Tolga, şöyle konuştu:"Her şeyden önce Rüştü abinin benim için böyle şeyler söylemesi onur ve gurur verici. Ama tabii ki önemli olan insanın çalışıp kendini geliştirmesi.

Bu 4 yıllık süreçte ciddi bir sakatlık geçirdim. Aslında oynadığım ve performansımın iyi olduğu dönemler de vardı. Ancak bazı dönemlerdeki kaleci tercihlerinden dolayı kenarda beklediğim bir dönem oldu.

Sonrasında küçük bir sakatlık daha geçirdim. Gerçi o sakatlık beni çok fazla etkilemedi ancak o sırada Onur oynamaya başladı ve gerçekten de iyi bir performans gösterince doğal olarak ben yedek beklemeye başladım."

"TRABZONLU OYUNCULARA KARŞI TAHAMMÜLSÜZLÜK VAR"

Trabzon’da şehrin kendi oyuncularına karşı bir tahammülsüzlüğü olduğunu da belirten Tolga, bu konuda şöyle dedi: "Fakat bunu şehrin tümüne de mal etmemek gerekiyor. Bu tepkiler belli kesimlerden geliyor. Ama açık söylemek gerekirse bu tepkiler geçmişte daha fazlaydı.

Artık hem sayımız fazla değil, hem de taraftar biraz daha bilinçlendi bu konuda. 5-6 maç öncesine dönüp baktığınızda, takımda Trabzonlu oyuncu oynamıyordu. Alt yapıdan gelen oyuncu yoktu.

Aslında taraftarı da anlamak gerekiyor. Bu şehrin çocuğu olduğumuz için bize nazları daha fazla geçiyor. Olumsuz sonuçlardan çok daha fazla etkileniyoruz.

Çünkü biz bu şehrin evladıyız. Evet, bir futbolcunun kariyerini nerede sürdüreceği belli olmaz, bugün burada, yarın başka bir yerde olabilirsiniz. Ancak sonuçta dönüp dolaşıp yaşayacağımız yer Trabzon ve bu da altyapıdan yetişen oyuncuların duygusallığını artırıyor."

"TONY’NİN ARKASINDA DURACAĞIMIZA..."

Takım arkadaşı kaleci Onur’un pırlanta gibi bir insan olduğunu da belirterek şöyle konuştu: "Onur’la biz her şeyden önce abi-kardeş gibiyiz .Mümkün olduğu kadar birlikte dertleşiriz. Her konuda ona yardımcı olmaya çalışırım. Pırlanta gibi çocuk. Kaleciliğini zaten konuşmamıza gerek yok.

Biz her zaman burada oynaması gereken kişinin Türk olması gerektiğini söyledik. Yabancı kaleci olacağına Türk kaleci olsun. Onur veya ben Tony’nin arkasında duracağımıza birbirimizin arkasında durmayı tercih ederiz. Allah’a her zaman şu şekilde dua ederim, 'Kimsenin sakatlığından bana fayda sağlama.’ Önemli olan senin iyi olman. Sen iyi olduktan sonra değerin elbette anlaşılır."

"GALATASARAY MAÇI DİYE BİR ŞEY YOK ARTIK"

Geçmişte oynadığı ilk Galatasaray maçında yaşadığı talihsizlikleri unuttuğunu da vurgulayan Tolga, "Bu sezon Galatasaray maçına çıkarken çok farklı şeyler hissetmedim, çünkü geçmiş geçmişte kalmıştır. İlk oynadığım Galatasaray maçı benim için hakikaten kötü geçmişti ama dünyanın sonu değildi.

Her kaleci gol yer. İki Galatasaray maçı değil de iki kötü maç olarak düşünmek lâzım. Takımın şampiyonluk yarışında en zorlu virajlara girdiği bir dönemde kaleyi devraldım.

Ama benim görevim kaleye gelecek olan topu tutmak. Bu görev sezonun ilk maçı da olsa, şampiyonluk maçı da olsa değişmiyor. Bazı şeyleri çok fazla büyütmemek lâzım. Önemli olan sahaya çıkıp işini en iyi şekilde yapabilmek" dedi.

"BAŞARIDA ŞENOL GÜNEŞ’İN PAYI ÇOK BÜYÜK"

Tecrübeli file bekçisi, takımın bu sezon yakaladığı başarıda Şenol Güneş’in payının çok fazla olduğunu da belirterek şunları söyledri: "Oyuncular da hocalarına güvendi ve takım havası yakaladık.

Başarılar sonra geliyor zaten. Bu takımın çok kötü dönemlerini gördük biz. Trabzonspor’a yakışmayan dönemler gördük. Hakikaten çok sıkıntılı dönemlerdi. O günleri gördükten sonra tabii ki insana mutluluk veriyor Trabzonspor’un bugünkü durumu.

Umut’un bir istikrarı var. Her sene 12-15 arasında gol atıyor. Bu ciddi bir rakam. Bazen elinden geleni yapıyor ancak olmayınca olmuyor. Umut iyi bir golcü ve iyi bir futbolcu. Önemli olan Trabzonspor’un başarısıdır. Umut ya da Burak, golü kimin attığı çok da önemli değil."

"ŞAMPİYON OLURSAK ŞEHRİN KADERİ DEĞİŞİR"

Takımın şampiyon olması durumunda şehrin kaderinin değişebileceğini de ifade eden Tolga, "Kesinlikle önce insanlar rahatlar. 28 senenin tahammülsüzlüğü ortadan kalkar. Bir maç kazanıldığında bile Trabzon’da çok şey değişiyor. Şampiyonlukta nasıl bir değişim yaşanacağını anlamak için bu bile yeterli bir gösterge.

Şampiyonluk durumunda belki de bu şehrin kaderi değişir. Şu anki en büyük hedefim Trabzonspor’un şampiyonluğu. Başka bir hedef düşünemiyorum" dedi. Tolga, beğendiği kalecileri ise, "Yerli kaleci olarak tabii ki Rüştü abi ve Volkan, genç kalecilerden de Onur ve Cenk çok iyi. Yabancı olarak da Van Der Sar ve Peter Cech’i beğeniyorum" diye sıraladı.

Yunus Emre SEL/DHA

Haberin Devamı