Magazin Toygun Ateş kimdir? Toygun Ateş nereli, filmleri neler?

Toygun Ateş kimdir? Toygun Ateş nereli, filmleri neler?

Paylaş
Toygun Ateş kimdir? Toygun Ateş nereli, filmleri neler?

Film çekimi için bulunduğu Malatya'da corona virüse yakalanan Toygun Ateş'i maalesef kaybettik. Toygun Ateş'in vefatıyla birlikte hayatı detaylı araştırılmaya başlandı. Toygun Ateş kimdir? Toygun Ateş nereli? Sanat hayatına yüzlerce film sığdıran Toygun Ateş'in filmleri neler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs yüzbinlerce can aldı. Sanat camiasından da birçok isim maalesef bu virüse yenik düştü. Türkiye'den de son olarak virüs nedeniyle kaybettiğimiz ustalara bir isim daha eklendi. Toygun Ateş... Usta isim Türkiye'ye birçok sineme filmi sığdırmış, başarılarıyla adından çokça bahsettirmişti.

Haberin Devamı

Toygun ATOYGUN ATEŞ, KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Toygun Ateş, 2 Haziran 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Toygun Ateş, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Çok sayıda tiyatro oyununda oynayan Ateş, sinema oyunculuğuna 1976 yılında başladı. O yıldan itibaren 100’den fazla sinema ve dizi filminde oynadı. Seslendirme sanatçısı olarak hem seslendirme yönetmenliği hem çeşitli yapımlar için seslendirmeler yaptı. Sinema yönetmeni ve senaryo yazarı da olan Toygun Ateş, yeni projelerde oyuncu, yönetmen, senarist olarak yer alıyordu.

TOYGUN ATEŞ NEDEN ÖLDÜ?

'Gizemli Köy' film çekimleri için Malatya'ya giden Toygun Ateş, rahatsızlanınca corona virüs testi yaptırdı. 6 Şubat'ta test sonucu pozitif çıkan oyuncu, durumunda iyileşme olmayınca tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde entübe edildi.

Haberin Devamı