Spor Trabzon’da hakemlerin alıkonulması davasında karar verildi

Trabzon’da hakemlerin alıkonulması davasında karar verildi

Paylaş
Trabzon’da hakemlerin alıkonulması davasında karar verildi

Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na 8 ay 10 gün, TFF Başkanvekili İbrahim Usta'ya 8 ay hapis verilip karar ertelendi.

Spor Toto Süper Lig’de 28 Ekim 2015’te Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve 2-2 sonuçlanan Trabzonspor – Gaziantepspor maçı sonrasında mücadelenin hakemlerini soyunma odasına kapattığı gerekçesiyle 27 sanık için açılan dava sonuçlandı.

HaberTürk’ün haberine göre; yargılama sonucunda Trabzonspor’un o dönemdeki Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na 8 ay 10 gün, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Usta’ya 8 ay hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi.

NELER OLMUŞTU?


Süper Lig’de 2015-16 sezonu 10.haftasında Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada düdük çalan hakem Çağatay Şahan, maçın son bölümlerinde verdiği tartışmalı kararlarla maça damga vurmuş, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun vermiş olduğu talimat nedeniyle soyunma odasından çıkartılmamıştı. Çağatay Şahan ve TFF aleyhine tezahuratlar yapan bordo-mavili taraftarlar VIP tribünü önünde karşılaşmanın hakemini saatlerce beklerken 4 saatlik bir beklemenin ardından hakem heyeti yine başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun verdiği talimat ile soyunma odasından geniş güvenlik önlemleri altında çıkartılarak polis aracına bindirilerek havaalanına gitmiş ve şehirden ayrılmıştı.

Haberin Devamı