Spor Trabzon şampiyonluk bekliyor

Trabzon şampiyonluk bekliyor

Paylaş
Trabzon şampiyonluk bekliyor

Şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında dün yapılan şok operasyonlar Trabzon'da şampiyonluk umudu doğurdu

Trabzon yerel basını, ’Adalet tecelli mi ediyor? Şampiyonluk Trabzon’a verilecek mi?’ manşetleriyle süsledikleri haberlerinde, ’Haksız bir şekilde masa başı oyunlarla elimizden alınan şampiyonluğun geri geleceği umudunu taşıyoruz’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen şike ve teşvik primi operasyonu kapsamında dün sabah bir çok ilde eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu başta olmak üzere birçok sporcu, teknik direktör ve futbol adamının gözaltına alınması Trabzon’da şampiyonluk umudu doğurdu.

Çok sayıda yerel gazete, haksız şekilde elde edildiğini iddia ettikleri şampiyonluğun Fenerbahçe’nin elinden alınarak Trabzonspor’a verilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

"ADALET TECELLİ Mİ EDİYOR?"

Birinci sayfasının tamamını operasyona ayıran Karadeniz Gazetesi, ’Şampiyonluk Trabzon’a verilecek mi?’ manşetiyle duyurduğu haberde, "Son sözü adalet söyleyecek.

Fenerbahçe’nin şike operasyonunda durumu sabit olursa, şampiyonluğun Trabzonspor verileceği, ligin tescil edilmesinin bile bu realiteyi değiştirmeyeceği, sarı-lacivertli kulübün Bank Asya Ligi’ne düşürüleceği belirtiliyor’ denildi.

Karadeniz Gazetesi, spor sayfasında da, Aziz Yıldırım’ın polis aracından inerken fotoğrafını yayınladı ve ’Adalet Tecelli mi ediyor?’ başlığı altında, "Futboldaki şike sürecinin nerelere uzanacağı ve nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Trabzonspor camiası ise haksız bir şekilde masa başı oyunlarla elinden alınan şampiyonluğun geri geleceği umudunu taşıyor. Türk futboluna bomba düştü. Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonluk için adaletten umut ışığı belirdi’ ifadelerine yer verdi.

"FUTBOLUN ERGENEKONU GÖZALTINDA"

Günebakış Gazetesi ’Futbolun Ergenekonu Gözaltında’ manşetiyle verdiği haberde, "Şikenin odağında Fenerbahçe var. Süper Lig’de Fenerbahçe ekseninde gerçekleştirilen operasyonda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte kulübün önde gelen 3 ismi, kulübün şikeye karıştığı iddia edilen 2 yeni transferi gözaltına alındı" dedi.

"İTALYAN USULÜ ŞİKE SORUŞTURMASI"

Kuzey Ekspres Gazetesi ise, ’İtalyan Usulü şike soruşturması’ manşetiyle duyurduğu haberde şunları kaydetti: "Türk futboluna bomba düştü. Organize suç kapsamında gözaltına alınan kişiler sorgulamaya alındı. Fenerbahçe’nin Eskişehir ve Sivas maçları mercek altındaki en önemli karşılaşmalar.

mahkeme sonucunda suç ispat edilirse, Fenerbahçe’nin Bank Asya Ligi’ne düşürülmesi söz konusu. Şikenin ispatı halinde Fenerbahçe’nin şampiyonluğu elinden alınacak ve Trabzonspor’a verilecek." Gazete, spor sayfasında da, "Fenerbahçe’nin tartışılan şampiyonluğuna İtalyanvari şike soruşturması" başlığının altında, "Ak mı kara mı belli olacak" ifadesini kullandı

Taka Gazetesi, spor sayfasının manşetinde, "Fenerbahçe’ye Bank Asya Yolu mu?" başlığına yer verdi, Bülent Uygun’un fotoğrafının altına da "Her delikten Bülent Uygun çıkıyor" yazdı.

"TRABZON’A YAKIŞIR"

İlkhaber Gazetesi de, "Futbolda Ergenekon Operasyonu" başlığıyla duyurduğu haberin altındaki "Trabzon’a yakışır" başlıklı spotta, "Fenerbahçe’den inanılmaz 4 gol yiyen Sivasspor kalecisi Korcan, Fenerbahçe’ye karşı oynamayan ve lig bitince Fenerbahçe’ye transfer olan Emenike ve Sezen de gözaltına alındı. Davanın tamamlanmasının ardından şampiyonluğun Trabzonspor’a verilmesi gündemde" görüşünü savundu.

Ömür AVCI/DHA

Haberin Devamı