Gündem Trump yine şimşekleri üzerine çekti

Trump yine şimşekleri üzerine çekti

Paylaş
Trump yine şimşekleri üzerine çekti

ABD'de kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde Cumhuriyetçi kanadın en güçlü aday adaylarından olan Donald Trump, dünya çapında büyük tepkiyle karşılanan 'Müslümanlar ülkeye alınmasın' açıklamasının ardından yine şimşekleri üzerine çekti

POSTA.COM.TR
Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, geçen yılın sonlarında yaptığı bir konuşmada, kamuoyu yoklamalarının, Müslümanların Amerikalılara yönelik nefret beslediğini gösterdiğini iddia ederek, bu durumun ABD halkını risk altına soktuğunu öne sürmüştü.

'SINIRIMIZ MÜSLÜMANLARA KAPATILSIN' DEMİŞTİ


Trump, söz konusu anketlere atıfta bulunarak, "Bu nefret nereden geliyor ve nelerden kaynaklanıyor, bunu bulmak zorundayız. Tehdidin ne kadar ciddi olduğu anlaşılana kadar sınırın kapalı kalması gerekir" demiş ve başta Müslümanlar olmak üzere dünya genelinde çok büyük tepkiler almıştı.

'5'İNCİ CADDE'DE BİRİNİ VURSAM BİLE OYUM DÜŞMEZ'

Donald Trump şimdi de farklı bir açıklamasıyla manşetlere taşındı. ABD, gayet serbest silah kanunları nedeniyle sık sık kanlı katliamlarla sarsılırken ve ülkede silah yasakları için yoğun kampanyalar yürütülürken, Trump "New York'taki 5'inci Cadde'nin ortasında durup silahla birini vursam bile OY kaybetmem. Bu gerçekten inanılmaz" dedi. Donald Trump bu sözleri söylerken, çekim yapan kameraya dönüp tetik çekme hareketi yaptı.