Eğitim - Kariyer TÜİK ile Marmara Üniversitesi 'istatistikler' için çalışacak

TÜİK ile Marmara Üniversitesi 'istatistikler' için çalışacak

Paylaş
TÜİK ile Marmara Üniversitesi 'istatistikler' için çalışacak

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi arasında imza töreni yapıldı

Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında üretilen istatistiklerin iyileştirilmesi, kalitesinin artırılması ve bu bilgilerin Marmara Üniversitesi ile gizlilik ilkeleri kapsamında paylaşılması ve istatistik bilincinin pekiştirilmesi için düzenlenen imza töreninden sonra konuşan TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp, TÜİK olarak Türkiye'de sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda bilgiler derlediklerini ve kamuoyunun hizmetini sunduklarını belirtti.

İsmail Gökalp, "Elde edilen verilerle makro düzeyde plan ve programlar yapılıyor. TÜİK olarak alanında veriyi bilgiye dönüştüren bir kurumuz. Bu verinin bilgiye dönüşmesinde kullanmış olduğumuz standartlarda uluslararası standartları ve metodolojileri kullanıyoruz" dedi.


'ÇOK CİDDİ KATKIDA BULUNACAK'


Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Emin Arat ise TÜİK ile imzaladıkları protokolle; akademik çalışmalarda, akademik personellerine, lisans ve lisans üstü öğrencilerine çok ciddi katkıda bulunacağını söyledi.

Prof.Dr. Emin Arat, "Bilimsel faaliyetlerin temel kaynağı istatiski verilerdir. Bu verilere ulaşma konusunda, verilerin işlenmesi hususunda bunların akademik değerliliği Türkiye'deki ilgili kurumlara aktarılması, çalışılması ve analiz yapılması ancak akademik birimler tarafından olur" diye konuştu.

Haberin Devamı