Gündem Turiste İstanbul'u dolaştıran taksicinin cezası belli oldu

Turiste İstanbul'u dolaştıran taksicinin cezası belli oldu

Paylaş
Turiste İstanbul'u dolaştıran taksicinin cezası belli oldu

Suudi Arabistanlı müşteriyi yolları bilmemesinden faydalanıp İstanbul'u dolaştırarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürdüğü iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan taksici, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Havalimanına gitmek isteyen turistin, yolları bilmemesinden faydalanarak farklı güzergahlar kullanıp yolu uzatan taksicinin “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, şüphelinin ifadesinde saptığı yolun havalimanının ters istikametindeki üçüncü köprü yolu olduğunu bilmediği ve yanlışlıkla yola girdiğini öne sürerek, suçlamayı kabul etmediğine yer verildi.

İddianamede, şüphelinin müştekinin turist olması nedeniyle İstanbul’u ve havaalanı yolunu bilmemesinden faydalanarak daha uzun mesafe gitmek ve böylece daha fazla taksi ücreti alabilme amacıyla kasıtlı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolundan Avrupa Yakası’na geçtiği kaydedildi.

Şüphelinin tekrar Anadolu Yakası’na geçtiği ve yolu yine farklı güzergahlara saparak uzattığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin havalimanına 20.50’de vardığı ve müştekinin uçuş saati olan 21.15 olan uçağını kaçırmasına sebebiyet verdiği vurgulandı.