Gündem Turizmcilere 'denetim' uyarısı!

Turizmcilere 'denetim' uyarısı!

Paylaş
Turizmcilere 'denetim' uyarısı!

Denizli'deki turizm sektörü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından yakın takibe alındı

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği’nin (DENTUROD) ev sahipliğinde Karahayıt Colossae Otel’de, ’Konaklama sektöründe çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sosyal tarafların bilgilendirilmesi’ konulu toplantı yapıldı.

SIKI DENETİM YAPILACAK

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Hasan Hüseyin Kurt, bakanlık müfettişleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, "Tüm otel ve moteller hazırlıklı olsun, sıkı denetim yapılacak" mesajı verildi.

HEDEF: ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ

Colossae Otel’de bugün yapılan toplantının ardından sahadaki tesislerde de inceleme ve teftişler başladı. Toplantının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Hasan Hüseyin Kurt, "Temel amaç, çalışanlarının korunmasıdır. Ücretlerin zamanında ödenmesi, haftalık tatillerin düzenli yapılması çok önemli. Kömür işletmeleri, mermer ocaklarında risk fazla. Denizli’de bu sektörlerdeki denetimler devam ediyor. Mayıs ayından itibaren dokumacılık sektörü denetlenecek. Turizm sektöründe de denetimler başlıyor. Temel hedef, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hizmet standartının yükseltilmesidir" dedi.

DENETİMLER BUGÜN BAŞLADI

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, teftişler öncesi tüm üyelere haber verildiğini ve bilgilendirildiklerini ifade edip, "Bu teftişler 2010 yılından itibaren Türkiye genelinde yapılıyor. Teftişler öncesi üyelerimize haber verildi, bilgilendirme yapıldı. Eksiklerinin tamamlanması istendi.

Konaklama sektörü için denetleme çok önemli. Sosyal taraflar için çok önem arz ediyor. Çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Denetimler bugün başladı, sonuçlar aralık ayında açıklanacak. Denizli’de 16 bin yatak kapasitesine sahip 100’ün üzerindeki tesiste 3 binin üzerinde insan çalışıyor. Sektör her geçen zaman da büyüyor. Teftişler sektörün geleceği açısından oldukça önemli" diye konuştu.

MUTLU İNSAN, MODERN BİNALARDAN ÖNEMLİ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, teftiş ve denetlemenin değişik bir sistemle yapıldığını belirtip, "Mülkiye başmüfettişi olarak ben de 4 yıl görev yaptım. Kamunun alışık olmadığı yeni bir sistem uygulanıyor. Teftiş haberli ve bilgilendirilmeli yapılıyor. Yapılan çalışmaları iyileştirilmeye yönelik. Rehberliğe ve var olan eksikleri gidermeye yönelik bir çalışma. Geçen yıl inşaat sektöründe ve madencilik sektöründe Denizli’de denetimler yapıldı. Heyet, tüm sahada denetim yaptı. Tüm detaylar üzerinde duruluyor.

Turizm, Denizli’nin ana sektörlerinden biri. Pamukkale, antik kentler, turizm potansiyeli her geçen gün gelişiyor. 19 antik kentin bulunduğu Denizli’de, 700 tescilli kültür ve tabiat varlığı var. Karahayıt ve bölgesi başta olmak üzere yeni yatırımlar yapılacak. Ne kadar tesis yaparsak yapalım sonuçta insan çalıştıracak.

Turizm sektörü, emek ve insan yoğunluğu olan sektörlerden birisi. Hizmetin kaliteli olması, çalışan insanların mutluluğu ve verimi için çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Mutlu insan çalıştırmak, modern binalar yapmaktan daha önemli. En küçük aksaklıklar, çok güzel yapılan binaları anlamsız hale getirir" dedi.

Sunumların ardından, bakanlık müfettişleri denetimlere başladı.

2