Gündem Türk gemisi Ege'de alabora oldu: 1 ölü, 3 kayıp

Türk gemisi Ege'de alabora oldu: 1 ölü, 3 kayıp

Paylaş
Türk gemisi Ege'de alabora oldu: 1 ölü, 3 kayıp

Yakamoz Denizcilik'e ait 'Erol Şenkaya' isimi Türk bandıralı kargo gemisinin Yunanistan'ın karasularında alabora olduğu bildirildi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti

Yunanistan açıklarında batan ve bir Türk gemicinin öldüğü 'Erol Şenkaya' kuruyük gemisi Yunan Sahil Güvenlik Helikopterleri tarafından batarken görüntülendi.

Haberin Devamı

Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetlerinin resmi internet sitesinde verilen bilgiye göre 10 mürettebatlı Türk kargo gemisi "Erol Şenkaya" , batı Yunan adalarından Zakintos’un açıklarında alabora oldu. Yunan sahil güvenlik botu bir denizcinin cesedini gemi üzerinde bulurken olayın ardından 6 denizcinin kurtarıldığı halen 3 kişinin aranmasına devam edildiğini açıkladı. Gemideki tüm mürettebatın Türk olduğu belirtiliyor.

Yetkiller alabora sırasında hava şartlarının iyi olduğunu, Kyllini’deki Peloponnese limanından yükleme yaptıktan sonra cumartesi günü kaybolduğunu, bugün ise Yunan Sahil Güvenliği’nce yarı batmış bir halde bulunduğunu kaydetti. Geminin Zakintos’tan Türkiye’ye yüklü olarak hareket ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

3 kayıp denizcinin Yunanistan Denizkuvvetlerine ait 5 Yunan Sahil Güvenlik botu, Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak, ve bir helikopter tarafından aranmaya devam edildiği belirtildi.

Bu arada Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterde geminin batma anını fotoğrafladı.

DHA