Yaşam “Türk kadını muhteşem”

“Türk kadını muhteşem”

Paylaş
“Türk kadını muhteşem”

Schwarzkopf Professional'ın saç tasarım ekibinde yer alan dünyaca ünlü saç tasarımcısı Tyler Johnston ve renk tasarımcısı Lesley Lawson sezonun saç trendlerini tanıtmak üzere ülkemize geldiler

Dünyada ünlü müşterileri olan iki yabancı uzman Türk kadınlarını değerlendirdi, trendlerden söz etti, bakımın altın sırlarını anlattı...

“İnce kadınlara yakışan orta boy ve dalgalı saç”

14 yaşındayken İngiltere’nin kuzeyindeki küçük bir kasabanın kuaför salonunda kariyerine başlayan Johnston, şöhret basamaklarını hızla tırmandı. Tyler Johnston, saç trendlerini belirleyen bir uzman.

Sağlıklı saçın beslenme ile ilgisi var mı? Varsa, hangi besinler saça daha yararlı?

Ne yerseniz yiyin fark etmez. Ama su, çok önemli. Sağlıklı saçınız olsun istiyorsanız su içmelisiniz. Böylece saçınızdaki nem oranı artmış olur, bu da çok yararlıdır. Nemli saç kolay elektriklenmez, kabarmaz ve kolay şekillenir. Özellikle saçına sık işlem yaptıranlara su tüketimini artırmalarını öneriyorum.

Kepek ve dökülme çok kişinin ortak sorunu. Bununla nasıl baş edebiliriz?

Dökülmenin birçok farklı nedeni olabilir. Önce bunun kaynağını öğrenmek gerek. Ondan sonra çözüm üretmek daha sağlıklı olur. Kepek sorunu yaşayanlara önerim; saça friksiyon yapmaktan kaçınmaları ve yağlanmaması için saçı her gün az şampuanla ve fazla ovalamadan yıkamaları... Bunun dışında nem spreyi ile saçı nemlendirmeleri şart.

Model seçiminde vücut tipinin etkisi var mı? Hangi vücut tipine hangi model yakışır?

Bu konuda size birkaç ipucu verebilirim: İnce vücut hatlarına sahipseniz orta uzunlukta ve dalgalı saçtan şaşmayın. Bu size feminen bir hava katacaktır. İnce hatlı kadınların aşırı uzun ve düz saçtan kaçınmasını öneririm. Çünkü bu saç tipi vücudu olduğundan da ince gösterir. Kıvrımlı ve dolgun hatlı olanlar, katlı kesilmiş ve orta uzunluktaki saçları tercih edebilir. Saçlarda oluşturulabilecek açılar, kiloları gizleyecektir. Dolgun hatlı kadınlar kesinlikle aşırı kısa saçtan uzak durmalı. Minyon yapılı tipler ise kısa ve orta uzunlukta saçları rahatlıkla kullanabilir, katlı ve açılı saçları deneyebilirler. Ancak kısa saçta aşırıya kaçmamak önemli, çünkü bu, kafa ölçülerinin küçük görünmesine neden olabilir. Aynı şekilde, çok uzun saç da güçsüz görünür.

Birçok yıldızın saç tasarımı size ait. Hangi ünlüler sizin müşteriniz?

Cate Blanchett, Keira Knightley, Kate Moss, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Victoria & David Beckham, Lily Allen, Elle Macpherson...

Önümüzdeki yılın trendlerinden bahseder misiniz?

Biz saç trendlerimizi Paris, Milano, Londra ve York’taki moda haftalarını takip ederek ve moda editörleri ile birlikte çalışarak oluşturuyoruz. 2013’ün saç trendleri de şu an için tasarım aşamasında. Her zaman olduğu gibi önümüzdeki yılın hem sonbaharkış hem de ilkbahar-yaz sezonlarına damgasını vuracak modeller hazırlıyoruz. Ancak şimdilik trendler hakkında ipucu vermem doğru olmaz. Sunum aşamasına geldiğimizde yine muhteşem bir organizasyon ile trendlerimizi tüm dünyaya tanıtacağız.

Türk kadınlarını nasıl buldunuz? Tavsiyeleriniz var mı?

Gösterişli ve muhteşem olduklarını düşünüyorum. Klasik çizgide seyreden Türk kadınlarının etkileyici bir havası var. Özgüvenleri tam. Zaten önemli olan da bu. Türk kadınlarına tavsiyem; ne yapıyorlarsa aynen devam etsinler. Bu çizgiyi sürdürsünler ve özgüvenlerini bizlerin yarattığı trendlerle birleştirsinler.

Yaz trendleri nasıl?

-Düzgün ve keskin hatlı kısa saçlar, yerini kişiye özel doku kesimlere bıraktı.
-Ayrıca bu yıl saçlar net, güçlü ve minimalist... İster geriye yapıştırın, ister estetik şekilde dağıtın. Tarz değişikliğine olanak veren akıllı kesimler, bu trendin anahtarı... Abartısız bir gösteriş ve cilalı bir sadeliğin gizli etkisi var.
- Kışkırtıcı ve sofistike bir trend daha var. Sıradışı röfle ve küt kesim kâhkül, gözleri güzelleştiriyor. Renkler de zengin, ışıltılı, doğal. Feminen ve çekici kadınlar için...
-Son trendimiz sarı renk ağırlıklı: En masumundan tutun da en baştan çıkarıcı altın, bal tonlarına ve kehribar rengine kadar tüm sarı tonları... Kesimler, sert, keskin çizgilerle ultra modern bir görünüm alıyor. Dağınık seksilik yok, düzgün bir görüntü var.

“Yaz aylarında renk açılmalı”

İngiltere’nin seçkin saç akademilerinden birinde kariyerine başlayan Lawson, her yıl trendleri tanıtmak üzere dünyanın farklı ülkelerine davet ediliyor. Lawson tanınmış bir renk tasarımcısı.

-Renk tasarımı konusunda hangi ünlülerle çalışıyorsunuz?

Uluslararası defileler, önemli dergilerin fotoğraf çekimleri ve film setlerinde görev aldığım için birçok ünlü isimle çalışıyorum: Gwyneth Paltrow, Elle Macpherson, Lily Allen, Tom Jones...

Yazın hangi renkleri seçmeliyiz?

Yazın, duygusal olarak verdiği hafifletici etkiyi yansıtmak için saçınızda daha açık renkleri tercih edebilirsiniz. Kimileri özellikle uç kısımları açıyor, doğal saç üzerine açık renk uygulanıyor. Ama dikkat! Yaptığınız uygulama parlamıyorsa bunun anlamı olmaz. Bal rengi tonlarıyla saçı açabilirsiniz. Ten ve göz renginiz biraz koyu ise saçınızda bal ve bakır renklerini kullanın. Teninizin rengi biraz soluk ve göz renginiz açık ise bunu dengeleyecek renk, sarı ya da kırmızıdır. Ama bunun teninizle uyuşması için renklerin çok parlak olmaması şart.

Türk kadınları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Birçok kez ülkenize geldim ve çok sayıda Türk kadınıyla tanıştım. Bence siz, kendinize neyin yakıştığını biliyorsunuz. Kuaförlerin de müşterilerini bu konuda doğru yönlendirdiklerini tahmin ediyorum.

( 02.06.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı