Spor Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Paylaş
Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Çin’de yapılan 2019 FIBA Dünya Kupası ilk maçında Japonya ile karşılaşan Ay Yıldızlılar E Grubu'ndaki ikinci maçla yoluna devam edecek. A Milli Basketbol takımımız bir sonraki maçta ABD ile karşı karşıya gelecek. Peki, Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Türkiye ABD basketbol maçı ile ilgili detaylar…

A Milli Basketbol Takımımız 2019 FIBA Dünya Kupası’ndaki ilk maçına galibiyetle başladı. Basketbolseverler 12 Dev Adam’ın bir sonraki milli maçını merak ediyor. Peki, Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Türkiye ABD basketbol maçının tarihi

Haberin Devamı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'de gerçekleştirilen 2019 FIBA Dünya Kupası'na rahat bir galibiyetle başladı. A Milli Erkek Basketbol Takımı, ilk maçında Japonya'yı 86-67 mağlup etti.

A MİLLİLER DÜNYA KUPASI'NA ZAFERLE BAŞLADI

A Milli Takım, maçın sonuna kadar kontrolü elinde tuttu. Zaman zaman temposu düşen son periyotta rahat oyununu sürdüren ayı-yıldızlılar karşılaşmayı 86-67 kazanarak grup mücadelesine galibiyetle başladı. A Milli Takım adına Japonya karşısında en etkili performansı Ersan İlyasova sergiledi. Karşılaşmada 17 sayı üreten Ersan, 9 ribaunt ve 3 asistlik performans gösterdi. Melih Mahmutoğlu ise ürettiği 17 sayıyla takımın skorer oyuncularından biri oldu. Millilerin oyun kurucusu Doğuş Balbay, yaptığı 8 asistle süre aldığı 20 dakikalık bölümde takımını iyi organize etti. Tecrübeli oyuncu, aldığı 6 ribauntla da pota altında etkili oldu. Milli takımda sakatlığı sonrası henüz hazır olmayan Scottie Wilbekin, süre almadı.

Haberin Devamı

Sahada tüm güçlerini ortaya koyduklarını vurgulayan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Japonya'nın hızlı hücumu sevdiğini söylemiştim. Onları durdurduk. Alan savunmalarına karşı da iyi hazırlandık. İyi şutlar bulduk. İkinci yarı iyi bir enerji sergiledik ve tamamen oyunu kontrol ettik. Güzel bir galibiyet aldık. Önümüzde iki karşılaşma daha var onları düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE ABD BASKETBOL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Ay-yıldızlılar, E Grubu'ndaki ikinci maçını 3 Eylül Salı günü TSİ 15.30'da turnuvanın favori takımlarından ABD ile yapacak. Maç NTV’den naklen yayınlanacak.

UFUK SARICA KONUŞTU

A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, AA'da yer alan haberde şöyle konuştu:

2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında yarın ABD ile karşılaşacak A Milli Takım'ın başantrenörü Ufuk Sarıca ve oyuncular, rakiplerinden çekinmediklerini söylediler.

Karşılaşmanın oynanacağı Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen idmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, güzel başladıklarını ama önemli olanın turnuvayı nasıl bitirdikleri olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

ABD'nin güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Sarıca, "Yarın çok iyi bir takımla oynayacağız, ciddi bir takım. İyi oyuncuları ve antrenörleri var, saygı duyuyoruz. Çıkıp oyunumuzu oynayacağız, ABD'den çekinmiyoruz." dedi.

Kağıt üzerinde ABD'nin favori gözüktüğünü kaydeden Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Japonya karşısındaki ciddiyet önemliydi. İlk yarıda dış atışlarda iyiydik. İkinci yarıda içeriden de dengeledik. Bu gelecek için önemliydi. O maç kenarda kaldı, sonuçta turnuva oynuyoruz. ABD'nin mevcut kadrosu daha önceki gibi değil. Avrupa basketboluna daha yakın oynuyor. Yardımlaşmayı yapıyorlar. NBA'de bu düzen yok, buna kısa sürede adapte olmuşlar. Kolay maç olmayacak. Oynaması zor bir maç olacak. Ama iyi durumu devam ettirmek için sahada gerekli gücümüzü koyacağımızdan eminim."

Sakatlığı nedeniyle Japonya maçında oynamayan Scottie Wilbekin'in durumuna değinen Sarıca, "Antrenmana çıktı. Uzun bir antrenman yapmadık. Bu bölümde bizimle beraberdi. Yarınki maçta değerlendireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Japonya mücadelesinde oyun kurucu bölgesinde görev verdiği Buğrahan Tuncer'in performansı konusunda ise Sarıca, "Zaman zaman kendisini burada düşünüyorduk. En son Berk'in sakatlığı oldu. Scottie varken de kullanıyorduk. Scottie'nin yaralanması olunca oraya böyle bir düzen getirdik. Oynadığı bölümde katkısı oldu, iyi işler yaptı. Bunu çok daha ileri götürebilir. İhtiyaç olan yerlerde kullanabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Gruptaki üç rakiplerinin de birbirine benzediğine dikkati çeken Sarıca, "Hızlı oynuyorlar. Biz de buna tamamen hazırlandık. Japonya karşısında hızlı hücumdan 9-11 sayı yedik. Yarın mümkün olduğunca oyunu soğutmaya çalışacak. Açık alan vermezsek daha fazla şansımız olur." ifadelerini kullandı.