Siyaset Türkiye'den Amerika'ya sert tepki: Aklınızı mı yitirdiniz
Paylaş
Türkiye'den Amerika'ya sert tepki: Aklınızı mı yitirdiniz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) Twitter'da, SDG imzası taşıyan ve büyük bölümünü PYD/YPG'nin oluşturduğu yapının "PKK ile ilişkisinin olmadığını iddia eden" açıklamaya sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve saray sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bir şaka mı yoksa CENTCOM aklını mı yitirdi, buna kimsenin inanacağını düşünüyor musunuz? ABD terörist grubu meşrulaştırma çabasına son vermeli" ifadelerine yer verdi.

PYD SÖZCÜLÜĞÜ YAPMIŞTI



CENTCOM, Twitter'da, SDG imzası taşıyan ve büyük bölümünü PYD/YPG'nin oluşturduğu yapının, "PKK ile ilişkisinin olmadığını" iddia eden açıklaması paylaşılmış, açıklamanın üstüne de "SDG, PKK ile herhangi bir bağının veya ilişkisinin olmadığını onaylıyor" ifadelerine yer vererek, PYD'nin "sözcülüğünü" yapmıştı.

'SURİYE'DE ÇÖZÜM ARAYIŞININ BİR PARÇASI OLMALI'



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de yaptığı basın toplantısında terör örgütü PYD'nin, "uzun vadede Suriye'deki politik çözüm arayışlarının bir parçası olması gerektiğini" savunmuştu. AA

EĞİTİM GÖRÜNTÜLERİ ORTAY AÇIKMIŞTI



Türkiye'nin müttefiki ABD'nin, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye ağır silahlar verip, Afrin bölgesindeki kamplarda eğittiğim verdiğine ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Türkiye görüntülere sert tepki göstermişti.


Afrin'de yeni görüntüler ortaya çıktı! İşte Amerika'nın silah eğitimi

Haberin Devamı