Gündem 'Türkiye laik olmasaydı sizin yerinizde sarıklılar olurdu'

'Türkiye laik olmasaydı sizin yerinizde sarıklılar olurdu'

Paylaş
'Türkiye laik olmasaydı sizin yerinizde sarıklılar olurdu'

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, davanın 150'inci duruşmasının talepler bölümünde yaptığı konuşmada, "Türkiye laik bir ülke. Laiklik bu ülkenin bel kemiğidir. Bu ülke laik olmasaydı siz bu tarafta olurdunuz, sizin yerinizde ise sarıklılar olurdu" dedi

Tutuklu sanık eski Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, iddia olunan Ergenekon terör örgütü adını bu dava nedeniyle duyduğunu belirterek, Ergenekon davaları kapsamında sanıklardan yüzde 90’ını tanımamasına rağmen örgüt üyesi olarak suçlandığını ifade etti.

"SADECE BEN TUTUKLUYUM"

YÖK yasasıyla ilgili endişelerini dile getirmek için Kent otelde bir yemeğe katıldığını, yemekte bulunan 4 rektörün şüpheli olarak dahi isminin iddianamede yer almadığını, diğer 3 rektörden ise sadece kendisinin tutuklu olarak yargılandığını anlatan Hilmioğlu, bu durumun hukukta eşitlik ilkesinin ihlal edildiğini savundu

"SİZİN YERİNİZDE SARIKLILAR OLURDU"


İddianamede yer alan üniversite senatosunun laiklikle ilgili aldığı karara da değinen Hilmioğlu, "Türkiye laik bir ülke. Laiklik bu ülkenin bel kemiğidir. Bu ülke laik olmasaydı siz bu tarafta olurdunuz, sizin yerinizde ise sarıklılar olurdu" diye konuştu. Hilmioğlu tahliyesini talep etti.

"BURADA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYORUM"

Davanın tutuklu sanıklarından Tuncay özkan ise bir yıldır tek başına hücrede olduğunu belirterek, "Burada çürümeye terk ediliyorum" diye konuştu. Susurluk, yolsuzluk ve mafya konularına ilişkin yaptığı haberlerle ilgili olarak hakkında birçok dava açıldığını anımsatan Özkan, "Özgürlük ve barış arayan biri olarak, sokakta, özgürlük ve barışın kalıcı olmasını diledim Bunu yapan birinin sanık değil sadece ‘aktivist’ olarak tanımlanabilir" ifadesini kullandı.

"GAZLA SUÇLANIYORUZ"


Davanın tutuksuz sanığı ancak Oda TV davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Yalçın Küçük, ise kaos yaratmakla suçlandığını belirterek, TCK’da kaosa yönelik herhangi bir maddenin bulunmadığını savundu Kaos kelimesinin, Yunan mitolojisinde "karanlık kuyu" manasına geldiğini, bu tanımın daha sonra Oxford sözlüğünde "gaz" olarak kullanıldığını ifade etti. Küçük, "Gazla suçlanıyoruz" dedi. Duruşmada sanıkların taleplerinin alınmasının ardından avukatların taleplerine geçildi.

Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA)