Spor Türkiye'de iptal edilmişti

Türkiye'de iptal edilmişti

Paylaş
Türkiye'de iptal edilmişti

Arjantin-Meksika maçında Tevez'in attığı golün stattaki dev ekranda net ofsayt olduğunun görülmesi futbolda küllenen bir tartışmayı alevlendirdi

POSTA İNTERNET

2010 Dünya Kupası'nda Arjantin-Meksika maçında Tevez'in attığı ilk golün çok net ofsayt olması ve stadyumda buluan dev ekranda pozisyonun tekrarını gören Meksikalı oyuncuların Hakem Roberto Rosetti'ye itiraz etmesi sonucu değiştirmemişti.

Hakem dünyası, böylesi pozisyonların dev ekrandan izlenip iptal edilmesine karşı. Gol kararı verilen Tevez'in pozisyonunun, dev ekrandan izlendikten sonra iptal edilmesinin, futbol dünyasında daha çok tartışmayı beraberinde getireceğii savunan iki eski FIFA kokartlı hakemin görüşleri şöyle:

Metin Tokat: Arjantin-Meksika maçında Tevez’in attığı ilk gol net ofsayttı ve maçın kırılmasına neden oldu. Stadyumda bulunan dev ekranda pozisyonun tekrarını gören oyuncular, teknik kadro ve Meksikalı seyirciler aşırı tepkide bulunarak İtalyan Hakem Roberto Rosetti’nin kararını değiştirmesi için çok uğraştılar. Ancak başarılı olamadılar

Çünkü FIFA maçlarda teknolojinin kullanılmasına asla izin vermiyor. Ve FIFA hakem hatalarının teknolojinin yardımı veya televizyon görüntüleri ile yok edilemeyeceği konusunda kararlı tutumunu sürdürüyor.

Eğer kararını değiştirseydi! Bundan böyle maçlardaki her tartışmalı pozisyon için görüntüler izlenir ve maçlar bitmezdi. Bu da futbolun cazibesini ortadan kaldırırdı. Hakem hataları yok edilemez, ancak azaltılabilir. Stadyumlardaki dev ekranlarda maçın görüntülerinin verilmesi bence engellenmelidir.

Ahmet Çakar: FIFA daha tehlikeli bir işe de imza atmış durumda. Düşünebiliyor musunuz, 50 bin kişi dolmuş bir statta televizyon yayını seyredilebiliyor.

Bir gol kararından sonra tüm seyirciler futbolcular ve hakemler yavaş çekimde golün nasıl olduğunu ve kurallara ne kadar uygun olduğunu tekrardan izleyebiliyorlar. Bu futbolu dinamitlemek demektir.

TÜRKİYE'DE NE OLMUŞTU?

FIFA ve eski FIFA kokartlı hakemler, stadyumdaki dev ekrandan ya da herhangi bir görüntüyü izleyerek, gol iptal etmenin futbolu değiştireceğini düşünüyor olsa da, Süper Lig'de 2002-2003 sezonunda bu düşüncelerin tam tersi uygulanmıştı.

27 Nisan 2003 tarihinde Galatasaray ile Adanaspor arasında oynanan karşılaşmada, Ümit Karan'ın attığı golü, orta hakem Bülent Demirlek geçerli saymış ancak 60 metre uzaklıkta bulunan yardımcı hakem Erhan Sönmez, skorboard'dan izlediği pozisyonda Ümit Karan'ın golü eliyle attığını görerek, Bülent Demirlek'in golü iptal etmesini sağlamıştı.

POSTA İNTERNET

2

Haberin Devamı