Gündem 'Türkiye'nin en büyük camisi' yapılacak

'Türkiye'nin en büyük camisi' yapılacak

Paylaş
'Türkiye'nin en büyük camisi' yapılacak

Gaziantep'te "Türkiye'nin en büyük camisinin" temeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla atılacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1800’lü yıllarda yapıldığı belirlenen tarihi Gümrük Hanı’nın, uzun süre han ve konaklama yeri olarak hizmet verdiğini ve daha sonra Gümrük Müdürlüğü tarafından kullanıldığı için Gümrük Hanı olarak anıldığını belirtti.

Geçen yıla kadar kaderine terk edilen hanın, çatılarında ve duvarlarında çökmeler meydana geldiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti: "Mülkiyeti vakıflara ait hanı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralayıp, 1 milyon 803 bin TL harcayarak restorasyonu ve tefrişatını 9 ayda tamamladık. Bu yıl içinde kullanıma açtığımız hanı, özellikle yemenisinden tutun bakırcısı, sedefçisi, ahşap işleri gibi benzer meslek ustalarını yerleştirerek yaşayan müze haline dönüştürdük. Ustalar burada hem sanatlarını icra ediyorlar, hem de satışlarını yapıyorlar. Vakfa ait olduğu için buranın resmi açılışını 8 Aralık Cumartesi günü Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı

-Türkiye’nin en büyük camisi olacak

Tahmazoğlu ayrıca, "Türkiye’nin en büyük" camisi olacağını belirttiği Akkent Camisi’nin temelinin de aynı gün atılacağını ifade etti. Kahramanmaraş’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti esnasında yapılan Abdülhamit Han Camisi’ni gezerken, Başbakan Erdoğan’la aralarında kısa diyalog geçtiğini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Gaziantep’e de büyük bir cami yapılması konusunda talimat verdi. Çalışmalara başlayarak, büyük bir yer bulmak için araştırma yaptık. Akkent Mahallesi’nde 100 bin metre karelik parkın içinde cami alanımız vardı. Bölgede büyük bir cami yaptırmayı söylediğimiz bir iş adamı destek sözü verdi. Şimdi camimizin temelini atacağız.

Kocatepe Camisi, Sultanahmet Camisi ve Adana’daki Merkez Sabancı Camisi’nden daha büyük olacak. Varakları ve avlusu ile 10 bin metrekarelik alanı olacak. Gaziantep’in böyle bir camiye ihtiyacı vardı. En kısa sürede tamamlanması için belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Böylelikle Gaziantep’e de Türkiye’nin en büyük camisini kazandırmak inşallah nasip olacak."

Haberin Devamı

AA