Siyaset Türkiye'nin en hassas üç bölgesi
Paylaş
Türkiye'nin en hassas üç bölgesi

Wikileaks, ABD'nin ulusal güvenliği açısından hayati olarak nitelendirdiği dünyanın dört bir köşesindeki önemli tesislerin listesini yayımladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Şubat 2009’da yurtdışındaki tüm misyonlarına, kaybının, ABD’nin milli güvenliğini önemli ölçüde etkileyebileceği tüm tesisleri listelemesini istemişti.

Listede petrol boru hatları, iletişim ve ulaşım merkezleriyle diğer önemli hedefler bulunuyor. Times gazetesi, haberi "Wikileaks ABD’ye karşı terör hedeflerinin listesini yayınladı" başlığıyla verdi.

TÜRKİYE'DEKİ EN KTİRİK 3 YER

Listenin yayınlanmasının, saldırı düzenlemek isteyenlere geniş bir hedef yelpazesi sunabileceği belirtiliyor. Listede Türkiye’ye ait önemli tesisler ise İstanbul Boğazı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattı ile isimleri listede verilmiş bazı metal fabrikaları olarak sıralanmış.

ABD'li diplomatların, zarar görmesi halinde, Amerikan çıkarlarının tehlikeye gireceğini söylediği tesisler arasında yüzlerce petrol tesisi, boru hattı, denizaltı kabloları ve fabrikalar ile Kongo'daki bir kobalt madeninden, Avustralya'da panzehir üreten bir fabrikaya, Danimarka'da insülin imal eden bir laboratuvara kadar pek çok tesis var.

Haberin Devamı