Spor Türkiye'nin en hızlı çocukları belli oldu

Türkiye'nin en hızlı çocukları belli oldu

Paylaş
Türkiye'nin en hızlı çocukları belli oldu

"Cheetos Türkiye'nin en hızlısı" organizasyonu yapılan finallerle sona erdi.

"Cheetos Türkiye’nin en hızlısı" organizasyonu, İstanbul’da yapılan finallerle tamamlandı.

Atletizmde çocuklara yönelik olarak düzenlenen "Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı" etkinliği, yaklaşık 1 aydır süren ve ilköğretim çağındaki çocukların katılımıyla 11 kentte yapılan bölge finallerinin ardından İstanbul Enka Sadi Gülçelik Atletizm Salonu’nda gerçekleşen Türkiye finaliyle sona erdi.

Yarışmanın marka elçisi Berna Laçin ile Triatlon milli atleti Bahar Saygılı’nın da hazır bulunduğu finalde, 400 çocuk Türkiye’nin en hızlısı olmak için yarıştı. Kendi yaş grubunda ilk üçe giren minik sporcular, spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs almaya hak kazandı. Çocuklar kazandıkları bursun yanı sıra İsveç’te düzenlenecek Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nı yerinde izleme fırsatı yakaladı.

Kendi yaş kategorilerinde birinci gelen 10 çocuk, "Türkiye’nin en hızlısı" unvanına sahip oldu. Yarışmada dereceye giren minikler, madalyalarını ve ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’un elinden aldı.

Federasyon Başkanı Çintimar yarışmada başarılı olan minik sporcuların takipçisi olacaklarını belirtirken, İbrahim İlhami Koç ise dereceye giren çocukları, spor hayatlarının tüm aşamalarında desteklemek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

"Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı" etkinliğinin büyük finalinde kendi yaş gruplarında birinci olan sporcular şöyle:

10 yaş

(kızlar) Selin Soydan
(erkekler) Abdulkadir Ateş

11 yaş

(kızlar) Beyzanur Seylan
(erkekler) Enes Mert

12 yaş

(kızlar) Simay Özçiftçi
(erkekler) Jamshid Nasimi

13 yaş

(kızlar) Selen Teymurer
(erkekler) Emir Can

14 yaş

(kızlar) Melisa Şimsek
(erkekler) Berke Karataş

AA

Haberin Devamı