Gündem Tutya Yılmaz kimdir? Tutya Yılmaz kaç yaşında nereli?

Tutya Yılmaz kimdir? Tutya Yılmaz kaç yaşında nereli?

Paylaş
Tutya Yılmaz kimdir? Tutya Yılmaz kaç yaşında nereli?

Olimpiyatlara katılan en genç Türk olan Tutya Yılmaz, denge tahtasında yaptığı bir hareketi, jimnastik literatürüne “Yılmaz” adıyla yazdırmıştı. Geçtiğimiz gün siber zorbalar Tutya Yılmaz’ın vücuduna hedef alan çirkin yorumlar yaptı. Tutya Yılmaz zorbalara unutulmaz cevabı ile internette gündem oldu. Peki, Tutya Yılmaz kimdir? Tutya Yılmaz kaç yaşında nereli? İşte Tutya Yılmaz’ın hayatı ile ilgili detaylar…

4 Yaşında jimnastiğe başlayan, 16 yaşında Olimpiyatlara katılan en genç Türk olarak adını tarihe yazdıran Tutya Yılmaz siber zorbaların vücuduna yönelik çirkin yorumlarına hedef oldu. Bu haberin ardından internette gündem olan Tutya Yılmaz internette aratılıyor. Peki, Tutya Yılmaz kimdir? İşte Tutya Yılmaz’ın başarı hikayesi…

Haberin Devamı

TUTYA YILMAZ KİMDİR?

Tutya Yılmaz 4 Haziran 1999 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. Jimnastik sporuna 2003 yılında 4 yaşında başladı. 2004 yılında yani dokuz ay sonra, İstanbul Cimnastik Kulübü'ne geçti. Kendisinden beş yaş büyük grup ile çalışmalara başladı. 2005 yılında yani altı yaşında lisanssız olarak yarışmaya girdi. Yaşım lisans çıkarılamayacak kadar küçük olduğu için dördüncü alette şikayet üzerine yarışmadan çıkarıldı. 2005 yılında ilk yurt dışı kampımı Bulgaristan'da gerçekleştirdi. 2006 yılına gelindiğinde yedi yaşında, 8-9-10 yaşındaki sporcuların katılabildiği minik 2 kategorisinde sıralama dışı katıldı. İyi bir performans göstermesine rağmen yaşının küçüklüğü sebebi ile alınmadı. 2006 yılı yurt dışı kampını Romanya'nın Oneşti Kent'inde Romanya Genç Milli Takımı Kampı'nda gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

2007 yılında artık lisanslı olarak yarışmaya başladı ve o yıl Türkiye Şampiyonu oldu. 16 yaşındayken Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda Türkiye’yi temsil etti. Final gören sporcu, 50,831 toplam puanla 13. oldu. İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen 46 th Artıstıc Gymnastıcs World Champıonshıps’te yarıştı ve Türkiye’nin Rio 2016 Olimpiyatları’nda temsil edilebilmesi için gerekli olan kotayı aldı. 2016 Yaz Olimpiyatları'na jimnastik dalında katılım hakkı kazanarak, 2012 Londra'ya katılan Göksu Üçtaş'tan sonra, Olimpiyatlarda yer alan ikinci Türk kadın jimnastikçi oldu. Aynı zamanda Türk jimnastik tarihinde Olimpiyat'a katılmaya hak kazanan en genç jimnastikçi oldu. 7 Ağustos 2016 tarihindeki Olimpiyat performansında, atlamada 13,733, asimetrik barda 12,166, denge aletinde 14,500 ve yer hareketlerinde 12,733 olmak üzere toplamda 53,132 puan toplayarak finale kalamadı.

DÜNYA OTORİTELERİ İZLEMEYE ALDI

Dünya jimnastiğinin önemli yayın organlarından "World Gymnastics" internet sitesi, Tutya Yılmaz'ın Rio Olimpiyatları'ndaki performansından övgüyle bahsetti.

İnternet sitesindeki makalede, "Tutya Yılmaz, belki de Rio'daki en güzel açık tam burgusuyla bizleri büyüledi. Türkiye gibi cimnastikçileriyle ünlü olmayan bir ülkeden gelmesi de en az performansı kadar iyi bir haberdi. Hak etmiş olmasına rağmen finale kalamaması üzücüydü." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

World Gymnastics, Rio'da denge aletindeki en iyi 10 performans arasında 17 yaşındaki Tutya'nın serisini 7. sırada gösterdi.