Yaşam Üçüz nineler bu kış üşümüyor

Üçüz nineler bu kış üşümüyor

Paylaş
Üçüz nineler bu kış üşümüyor

Ordulu üçüz nineler, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın destekleriyle yaptırılan yeni evlerinde ilk kışı üşümeden rahat geçiriyor

Perşembe ilçesi Yazlık Köyü'nde oturan 82 yaşındaki üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı’nın, oturma ve yatak odası ile mutfak bölümlerinden oluşan 53 metrekarelik yeni evlerini kullanmaya başlamasının ardından 10 ay geçti.

Haberin Devamı

Geçen yıl teslim aldıkları yeni evlerinde kışı ilk kez geçiren üçüzler, evdeki sıcak su, soba, çamaşır ve bulaşık makinesi ile LCD televizyon imkanlarından yararlanabiliyor. Ordu Valiliği tarafından alınan cep telefonuyla da istedikleri kişiyle görüşebilen üçüzler, durumlarından oldukça memnun.

Üçüzlerden Emriye Sarı, bu kışın ilk defa üşümediklerini belirterek, "Bugüne kadar gün yüzü görmemiştik, Emine Erdoğan evimizi yaparak bize teslim etti. Başta Emine Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun" dedi. Yeni evlerinde soba yandığı için bu kış üşümediklerini söyleyen Emriye Sarı, şunları kaydetti:

'HER KIŞ ÜŞÜYOR VE HASTA OLUYORDUK'

"Yeni evimizde ilk kışımızı geçiriyoruz. Eski evimizin hali çok kötüydü. Her kış üşüyor ve hasta oluyorduk. Devletimizin imkanlarıyla yaptırılan yeni evimiz artık soğuk olmuyor. Sıcak su sürekli akıyor. Banyomuzu rahat bir şekilde yapabiliyoruz. Kirlenen elbiselerimiz de çamaşır makinesinde yıkanıyor. Yataklarımız ise çok rahat. Halimizden çok memnunuz."

Haberin Devamı

Hacer Sarı da artık geceleri daha rahat ve huzur içerisinde uyuduklarını belirterek, kendilerine yeni ev imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Hayriye Sarı ise Emine Erdoğan sayesinde soğuğa bağlı hasta olmaktan kurtulduklarını dile getirerek, "Bu evimizin yapımında emeği geçen Emine Erdoğan ile görüşmek istiyor ve kendisine teşekkür etmek istiyoruz. Şu ana kadar kendisini göremedik. Tek isteğimiz kendisine ulaşıp teşekkür etmek" diye konuştu.

ÜÇÜZLERİN BAKICILARI DA VAR

Öte yandan Perşembe Kaymakamlığı tarafından üçüz ninelerin ihtiyaçlarını karşılaması için bakıcı görevlendirildi.

Üçüzlerin bakıcısı Emine Sarı, her gün eve gelerek temizlik yaptığını ve üçüzlerin her ihtiyacını karşıladığını söyledi.Evin eksiklerini pazardan giderdiğini anlatan Sarı, şunları ifade etti:

"Aylık maaş alıyorum. Her gün evin temizliğini yapıyor, bulaşık yıkıyorum. Evin sobasını yakarak odaların ısınmasını sağlıyorum. Üçüzlerin eski halleri ile yeni hallerini değerlendirecek olursak öncelikle çok huzurlular. Yakın akrabaları olduğum için kendilerini iyi tanıyorum. Daha önceki evleri oturulacak gibi değildi. Evin içerisinde ayakkabı ile geziliyordu. Özellikle yağmurlu havalarda evin içerisi tamamen çamur oluyordu. Şimdi artık o günler geride kaldı. Üçüzler eve girdiklerinde kendilerini sıcak bir ortam karşılıyor. İsteyen sıcak duşunu alıyor, isteyen televizyon izliyor, isteyen de yatak odasına geçerek dinlenmeyi tercih ediyor. Her yönüyle rahatlar."

Haberin Devamı

AA