Dünya Ukrayna'da iktidarla muhalefet ateşkes ilan etti

Ukrayna'da iktidarla muhalefet ateşkes ilan etti

Paylaş
Ukrayna'da iktidarla muhalefet ateşkes ilan etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasında Kiev'de yapılan görüşmelerde tarafların ateşkes ilan etmesi anlaşmasına varıldığı açıklandı

Kiev’de Bağımsızlık meydanında polis güçlerinin her an yeni saldırı başlatmasını bekleyen göstericiler böylece rahat bir nefes aldı. En azından bu gece Ukrayna’da kan akmayacak.

Vatan partisi lideri Arseniy Yatsenyuk açıklamasına göre ateşkes ilan edilmesi sonrasında yarın taraflardan görüşmelere katılacak yeni heyetlerin belirlenmesi için ikinci tur görüşmelerin yapılacağını da söyledi. Ateş kes anlaşmasına varılmasında Rusya ile Almanya liderleri arasında yapılan telefon görüşmesinin etkili olduğu iddia ediliyor.

GENELKURMAY BAŞKANI DEĞİŞTİ


Yanukoviç, donanmanın başındaki Yury Ilyin'i Volodimir Zamana'nın yerine atadı. Atama kararının gerekçesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ukrayna'da son 24 saat içinde göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda en az 26 kişi yaşamını yitirdi, yüzlercesi de yaralandı.

GÖSTERİCİLER CEPHANELİK EDİNDİ

Bu arada Ukrayna Güvenlik Teşkilatı, ülkedeki radikal grupların son 24 saat içinde ülkede 1.500'den fazla silah ve 100 bin mermi ele geçirdiklerini açıkladı.

Ukrayna Güvenlik Teşkilatı Başkanı Aleksandr Yakimenko, ülkede yükselen şiddet olayları için "Bu yaşananlar, şiddetin yükselişinin ve ateşli silahların radikal gruplar tarafından kullanıldığını gösterdi. Ülkenin birçok yerinde kamu kurumları, askeri birimler ve mühimmat depoları ele geçirildi. Mahkeme binaları alevler içinde, saldırganlar özel mülklere zarar veriyor ve sivilleri öldürüyor" diye konuştu.

Yakimenko'ya göre son 24 saat içinde 1.500'den fazla ateşli silah ve 100 binden fazla mermi, "suçluların" eline geçti.

Yaşananları "terörist bir eylem" olarak nitelendiren Yakimenko, güvenlik birimlerinin bu nedenle bir terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurdu.

Haberin Devamı